Actualitzat 24/02/2011 16:17

Ex presos antifranquistes reclamen al Govern que no redueixi el Memorial a "peça de museu"

 "Víctimas de la Guerra Civil y Represaliados del Franquismo", portal sobre la M
MINISTERIO DE CULTURA

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana d'Expresos Polítics Antifranquistes ha reclamat aquest dijous a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que no condemni el Memorial Democràtic a ser una mera "peça de museu".

"No estem disposats que enterrin el Memorial, que ha fet un treball immens", ha sentenciat el president de l'associació, Enric Pubill, durant una roda de premsa en la qual ha explicat que la seva intenció és reunir-se amb Ortega perquè aclareixi què farà exactament amb aquesta institució que ara mateix percep un buit de poder.

Així ho ha relatat en una reunió amb periodistes en el qual ha presentat el manifest 'contra la impunitat i l'oblit' que exigeix l'anul·lació de les sentències emeses pel Tribunal d'Ordre Públic (TOP) i per tots els tribunals franquistes, "il·legítims per origen i naturals" ja que, com relaten a l'escrit, el seu manteniment és signe d'un dèficit democràtic inacceptable.

En el manifest reivindiquen també la noblesa de l'acció política, i animen els joves a "continuar la lluita i el compromís en defensa dels valors democràtics i justícia social tan amenaçats avui".

En aquest sentit s'emmarca l'acte que l'1 de març a les 19 hores es farà en l'Auditori de Barcelona en què intervindran, a més de Pubill, el magistrat Juan José del Aguila, el treballador de Seat i represaliat Carles Vallejo, l'advocat laboralista Francesc Casares, el pres polític Marcos Ana i l'activista Ada Colau.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés