Actualitzat 18/03/2009 13:58

Finançament.-Tardà (ERC) planteja la retirada d'electes catalans de les Corts fins a l'acord

BARCELONA, 18 març (EUROPA PRESS) -

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha plantejat avui la retirada dels càrrecs electes catalans de les Corts, tant del Congrés com del Senat, com a mesura de pressió per forçar el Govern a "respectar" les demandes de Catalunya, com ara el finançament de l'Estatut i la ratificació del text per part del Tribunal Constitucional.

Així, Tardà ha emulat un dels impulsors de la Solidaritat Catalana, exdiputat i exministre espanyol, el conservador Francesc Cambó, qui va liderar el 1918 la retirada de diputats catalans de les Corts davant de la "categòrica incomprensió a les demandes catalanes d'autonomia per part de l'Administració espanyola", ha dit Tardà.

En un apunt en el seu bloc titulat 'Finançament just i immediat o retirada de diputats/senadors catalans de les Corts' recollit per Europa Press, ha opinat que el retard que acumula el finançament català es correspon amb la "falta de voluntat" del Govern en el desplegament de l'Estatut "a totes les seves potencialitats".

"Ningú s'atreveix ara a negar que la situació al nostre país (Catalunya) està encallada i amb la qual difícilment podrem encarar la crisi industrial i parar la descohesió social sense un finançament just", ha advertit, després de reivindicar una vegada més que és gràcies a ERC que el Govern es manté ferm a l'"escenari de no claudicació" a la negociació.

Això li ha portat a admetre que si bé el Govern "no ha estat capaç d'imposar" un finançament per sota del de l'Estatut, des de Catalunya "tampoc hi ha hagut prou força" perquè l'executiu central rectifiqui.

Per aquesta raó, ha opinat que "urgeix" que el catalanisme polític generi "més tensió" amb el PSOE. D'aquí que opinés que cal plantejar la retirada dels electes catalans en les Corts com a "mesura de pressió fins que no es respectin les demandes de Catalunya". "Ja és hora de mesures més contundents. Sense por!", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés