Actualitzat 17/12/2013 21:59

La fundació de CDC descarta un boicot espanyol de productes en una Catalunya independent

Francesc Sánchez, presidente de la CatDem
EUROPA PRESS

Veu absurd plantejar un boicot: "Ni és bo per a Espanya ni per a Catalunya"

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El director provisional de la fundació CatDem, vinculada a CDC, Francesc Sànchez, ha descartat i no tem que des de la resta d'Espanya s'impulsi un boicot als productes catalans com a conseqüència del procés sobiranista i en el cas que Catalunya s'independitzi.

"Nosaltres no ho hem fet mai, no impulsarem cap mecanisme d'aquest tipus perquè em sembla absurd. Entenc que a Espanya passarà el mateix", ha sostingut en una entrevista d'Europa Press, on ha considerat que aquest tipus de campanyes, les faci qui les faci, acaben en res perquè els ciutadans actuen individualment.

Tot i que entén que hi hagi qui no comprengui el procés sobiranista impulsat a Catalunya a la resta de l'Estat, s'ha mostrat convençut que "els espanyols són gent demòcrata com els catalans" i entendran que vulguin decidir el seu futur mitjançant una consulta.

Segons la seva opinió, pensar que els ciutadans deixaran de consumir productes en funció del seu origen és tractar-los de "poc intel·ligents", tenint en compte que considera que les persones prenen el que més s'adequa a les seves necessitats.

"Ni és bo per a Espanya ni per a Catalunya plantejar un tema de boicot de productes perquè és absurd", ha asseverat Sànchez, qui també ha constatat que Espanya no és l'únic mercat del món, malgrat que continuarà sent important per als catalans.

Sobre si la fundació ha de fer pedagogia del procés sobiranista entre els empresaris, el director de la CatDem ha defensat que l'objectiu és fer-ho en tots els col·lectius perquè el teixit empresarial "és més divers i complex que la fotografia que alguns volen fer", al·legant que hi ha els qui estan a favor i altres en contra.

Per a Sànchez, des de la fundació i CDC han de treballar per convèncer a l'Estat perquè permeti la convocatòria de la consulta el 2014, i no fer-ho seria "un error històric de magnituds molt considerables".

"En democràcia, els problemes no es resolen per la imposició o la mordassa", ha advertit Sànchez, qui també és Coordinador de Règim Intern i Comunicació de CDC.

CONTINUÏTAT DE CiU

Sobre el futur de la federació, ha admès "alguna diferència" entre Convergència i Unió de com encarar el procés sobiranista, però ha recordat que porten 30 anys junts i que el posicionament de tots dos a favor de la consulta és clar, el que es demostra en l'acció política diària.

Després de preguntar-li si aposta perquè la federació es mantingui més enllà del 2014, Sànchez ha recalcat que veu vida a CiU "per a molts anys" i que es treballa seguint aquests paràmetres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés