Actualitzat 17/12/2013 21:30

García-Margallo assegura que la independència de Catalunya seria "una tragèdia" per a Espanya

El ministro José Manuel García- Margallo
EUROPA PRESS

MADRID, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que la independència de Catalunya seria "una tragèdia" tant per a la pròpia comunitat autònoma com per a la resta d'Espanya, que suposaria greus perjudicis.

En una entrevista al diari 'ABC' recollida per Europa Press, García-Margallo s'ha mostrat partidari "d'estendre ponts i no de destruir-los", en relació amb la situació de les comunitats autònomes i, en concret, de la comunitat presidida per Artur Mas, si bé ha assenyalat que no creu en una Catalunya independent.

"Jo li demanaria al president de la Generalitat que expliqui als ciutadans quines serien les verdaderes conseqüències de l'escissió de Catalunya", ha alertat.

En aquest sentit, considera que la independència suposaria la sortida de Catalunya d'organismes internacionals, a més de no tenir el reconeixement dels Governs europeus.

A més, ha assegurat que provocaria danys econòmics com per exemple la pèrdua d'entre el 20% i el 25% del PIB de Catalunya o suposaria que el refinançament del deute d'aquesta comunitat de més de 50.000 milions d'euros fora "inabordable".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés