Actualitzat 06/06/2013 11:40

El Govern cita els sindicats després d'anunciar que no retallarà una paga a 6.000 treballadors públics

Artur Mas, J.Ortega, F.Homs, B.Ruiz, I.Rigau y R.Espadaler, en el Parlament
EUROPA PRESS

També plantejarà mesures per augmentar "flexibilització" i conciliar


BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern ha citat els sindicats amb representació a la taula de la funció pública a una reunió aquest dijous després de l'anunci de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, que els treballadors públics que cobrin menys de 18.068 euros bruts anuals --inferior a dues vegades el salari mínim interprofessional-- no perdran aquest any una paga extra, el que sí ocorrerà amb la resta de la plantilla.

La Generalitat té uns 200.000 treballadors públics, i es preveu que de 5.500 a 6.000 no pateixin la retallada d'una de les 14 pagues, una xifra que els sindicats han considerat insuficient.

En declaracions a Europa Press, el secretari d'Organització i coordinador de l'àrea de Funció Pública de CCOO de Catalunya, Xesús González, ha considerat que és una mesura "arbitrària", i ha exemplificat que haurà treballadors amb un sou de 18.400 euros que acabaran cobrant menys que el que té un sou de 17.800 euros.

També ha criticat les formes del Govern, ja que ha afirmat que deuria haver negociat aquesta mesura amb els representants sindicals abans d'anunciar-lo, un extrem en què ha coincidit el responsable de Funció Pública d'UGT de Catalunya, Xavier Casas, que ha reprotxat que la Generalitat hagi convocat la reunió sense facilitar-los cap mena d'informació, el que ha considerat "absolutament intolerable".

En una intervenció aquest dimecres al Parlament, Ortega també ha explicat que a la Taula de la Funció Pública d'aquest dijous, el Govern plantejarà als sindicats mesures per augmentar la "flexibilització", i també per conciliar la vida familiar i laboral.

Ha destacat que aquestes mesures són una conseqüència de l'"ofec" econòmic que pateix la Generalitat, i que, si l'any passat es va haver de suprimir una de les 14 pagues, el mateix ocorrerà aquest any, tot i que el Govern ha procurat que el 2013 aquesta mesura no impacti els treballadors públics amb menys poder adquisitiu.

Segons ella, aquestes mesures "són positives, malgrat la situació actual", i la voluntat del Govern és consensuar-les amb els sindicats de la funció pública.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés