Actualitzat 21/05/2013 17:34

El Govern crea la comissió per al Pacte Nacional de la Salut i està disposat a "revisar-ho tot"

El conseller Francesc Homs, tras el Consell Executiu
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts crear la comissió per elaborar el document de bases per al Pacte Nacional de la Salut a Catalunya amb l'objectiu d'impulsar i promoure un ampli consens polític i social sobre la base d'un sistema públic i universal, i per a això està disposat a "revisar-ho tot".

"Sota la suma d'un sistema universal i de base gratuïta, la resta tot és matisable i analitzable. Si hi ha voluntat de consens, un ha d'estar disposat a parlar del que calgui", ha sostingut en roda de premsa el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs.

A més del model públic, Homs ha reivindicat els "èxits" de la concertació de serveis, i ha sospesat la possibilitat de revisar l'actual règim d'incompatibilitats del sector.

La creació de la comissió és conseqüència del compromís del conseller Boi Ruiz, en comissió parlamentària del 6 de febrer, de crear un espai de diàleg entre partits i agents del sector, i d'una moció sobre polítiques de salut aprovada al Parlament.

Segons Homs, la comissió cal per adaptar el sistema sanitari al canvi de paradigmes econòmiques, assistencials, tecnològiques i socials, preservant les bases del model.

Estarà integrada pels portaveus de la comissió de salut del Parlament i els representants de totes les institucions que formen part del Consell Català de la Salut.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés