Publicat 20/04/2014 14:09

El Govern espanyol no va actuar contra el simposi 'Espanya contra Catalunya' per "democràcia"

MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol ha reiterat la seva disconformitat amb el simposi que va organitzar la Generalitat sota el lema "Espanya contra Catalunya", però ha argumentat que no podia fer res per impedir la seva celebració perquè, segons diu, estaria emparat per la llibertat d'expressió: "Vivim en una democràcia", es limita a al·legar.

En aquest controvertit seminari, organitzat el desembre passat pel Centre d'Història Contemporània dependent de la Conselleria de Presidència de la Generalitat, es van enumerar un llistat de greuges i decisions, des del 1714 fins a l'actualitat, per fer patent allò que ells consideren com "animadversió d'Espanya cap a Catalunya".

La portaveu nacional d'UPyD, Rosa Díez, es va queixar al Govern central que "aquest tipus d'iniciatives, sufragades amb fons públics, poden augmentar el ressentiment ja existent, així com la fractura i fallida dels valors democràtics comuns i la tolerància que han d'imperar en tota societat plural i democràtica". Per aquesta raó, va reclamar mesures "perquè no es falsegi la Història mitjançant fons públics amb finalitats clarament polítiques".

LA HISTÒRIA, PER ALS HISTORIADORS

En la seva resposta, enviada ara al Congrés i recollida per Europa Press, el Govern espanyol coincideix en les crítiques al seminari, però assegura que no podia fer res: "És convenient recordar que vivim en democràcia --al·lega--. I, en democràcia, que al Govern espanyol no li agradi alguna cosa, per semblar-li inapropiada o criticable, no significa necessàriament que hagi d'evitar-ho".

Segons l'Executiu, "l'anàlisi de la Història és una qüestió que ocupa als historiadors, no als responsables públics, els qui, en tot cas, estan obligats a referir-se a ella sempre amb el màxim rigor i sense usar les diferents anàlisis historiogràfiques, siguin aquestes més encertades o equivocades, com arma llancívola per dividir als espanyols". "Apartar-se d'aquests principis és inapropiat, i per tant criticable", admet.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés