Actualitzat 01/04/2010 14:53

El Govern recalca a ICV que Alfons XIII no entra en els supòsits de la llei de memòria històrica

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha recalcat a ICV que el rei Alfons XIII no entra en els supòsits que recull la coneguda com a llei de memòria històrica del 2007, ja que aquesta figura històrica, que va regnar Espanya fins a la proclamació de la II República és anterior a la Guerra Civil i la dictadura.

Així respon l'executiu a una pregunta parlamentària del diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera, que demanava saber si el Govern té previst canviar el nom de la Base Alfons XIII de Melilla, d'acord amb l'esmentada llei, tenint en compte que suposa "una exaltació franquista".

En la seva resposta, a la qual ha tingut accés Europa Press, l'executiu socialista explica que, conforme a l'article 14.1 d'aquesta norma, les administracions públiques prendran les mesures oportunes per a la retirada d'insígnies i altres objectes o mencions commemoratives que exaltin la sublevació militar, la Guerra Civil i la repressió de la dictadura. Per tant, la menció a la figura d'Alfons XIII no entra en aquests supòsits, ja que és anterior a aquests períodes.

L'Administració de José Luis Rodríguez Zapatero també respon a l'interrogant plantejat pel diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà, qui volia saber si el Govern preveu impulsar la declaració de nul·litat dels judicis polítics fets durant la Guerra Civil i el franquisme en aplicació de la llei de memòria històrica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés