Actualitzat 26/08/2011 19:39

El Govern reforma la Llei d'Aigües perquè les comunitats puguin assumir competències

Beber Agua
EUROPA PRESS/COMUNIDAD DE MADRID

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest divendres una reforma del Text Refós de la Llei d'Aigües, aprovat per Reial decret el 2001, perquè les comunitats autònomes que tinguin previsió estatutària sobre aquesta qüestió puguin assumir competències en matèria de policia de domini públic hidràulic.

Precisament, els Estatuts d'Autonomia d'Andalusia, Aragó i Catalunya inclouen com a competències executives assumir "les relatives a la policia del domini públic hidràulic atribuïdes per la legislació estatal".

Segons la norma aprovada pel consell de ministres, en les conques hidrogràfiques intercomunitàries l'exercici de les funcions descrites a l'apartat 2 de l'article 94 de l'esmentada Llei d'Aigües correspondrà a les comunitats autònomes que tinguin prevista la competència executiva sobre les facultats de policia de domini públic hidràulic en els seus Estatuts d'Autonomia.

Alhora, en l'exercici d'aquestes funcions serà aplicable als òrgans competents de les comunitats autònomes allò disposat en els apartats tres i quatre de l'article 94 de la Llei d'Aigües.

A través d'aquesta disposició addicional ve a donar compliment a les previsions estatutàries esmentades en el marc de la doctrina seguda pel Tribunal Constitucional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés