Actualitzat 21/12/2011 13:23

Herrera acusa Mas d'aplicar un "impost sobre la malaltia" amb la taxa per recepta

Joan Herrera Y Joan Coscubiela (ICV), En Rueda De Prensa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 des. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, d'aplicar un "impost sobre la malaltia" amb la taxa universal d'un euro per cada recepta que va presentar aquest dimarts el Govern dins dels Pressupostos de la Generalitat per a 2012.

Durant la sessió de control al president al Parlament, ha criticat que el Govern carregui els impostos sobre els malalts i no sobre les rendes més altes: "És tan equitatiu que, com més malalt et poses, més pagues".

Herrera ha carregat contra els comptes presentats per l'executiu per al 2012 --que ICV-EUiA ja ha anunciat que rebutjarà--, i ha criticat que es combini una segona onada d'ajustos amb la pujada de preus de serveis bàsics com els medicaments i el transport públic.

L'ecosocialista ha censurat que el Govern no presenti en aquests comptes un impost a les grans fortunes malgrat que Mas ho va anunciar en el Debat de Política General de finals de setembre.

En el seu torn de rèplica, el president ha respost que l'impost de les grans fortunes ha quedat compensat amb la recuperació del de Patrimoni i el manteniment dels tipus impositius sobre el tram autonòmic més alt de l'IRPF fixat pel tripartit.

"Ens han demanat que en comptes de reduir despeses actuem en ingressos, i ara tampoc els agrada. No els agradarà mai res", ha criticat Mas, que ha censurat a Herrera que tampoc utilitzi un to amable malgrat la proximitat de les dates nadalenques, segons ell.

Sobre l'increment de preus en el transport, ha assenyalat que el Govern ha dissenyat títols i tarifes especials per als aturats, i ha enlletgit als membres de l'antic tripartit --PSC, ERC i ICV-EUiA-- que no fessin el mateix quan governaven.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés