Actualitzat 28/05/2012 14:28

ICV-EUiA demana a Puig que expliqui al Parlament la mort d'un lladre a Maials en fugir d'un sometent

Joan Herrera Y Josep Vendrell, ICV-Euia
EUROPA PRESS

Jaume Bosch demana a Mas que posi fre a la tolerància de Puig amb els sometents


LLEIDA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

Els diputats d'ICV-EUiA Josep Vendrell i Jaume Bosch entregaran aquest dimarts al registre del Parlament de Catalunya una sol·licitud de compareixença del conseller d'Interior Felip Puig perquè doni explicacions sobre la mort d'un presumpte lladre a Maials (Lleida) mentre era perseguit per un sometent, ha informat el partit en un comunicat.

El portaveu d'ICV a la comissió d'interior, Jaume Bosch, ha recordat aquest dilluns que fa tan sols quinze dies els vots de CiU i PP van impedir que s'aprovés una moció d'ICV-EUiA en què es reclamava posar fi a les patrulles de pagesos i ramaders, conegudes com a sometents.

En aquella moció, els ecosocialistes instaven Interior a destinar més efectius dels Mossos d'Esquadra a les zones rurals per evitar robatoris en granges, masies i finques amb instal·lacions de regadiu.

Bosch sosté que Puig "ha estat el primer conseller de la Generalitat des del 1980 que ha acceptat la presència de patrulles de pagesos fent tasques de vigilància quan aquesta és una tasca exclusiva dels cossos policials".

"Vam advertir al Parlament que podria passar una desgràcia i ja ha passat", assegura el diputat en un comunicat.

Bosch ha reclamat que Puig expliqui al parlament els fets de Maials i ha recordat que "els membres dels sometents no estan ni preparats ni legitimitats per perseguir ningú".

Segons Bosch, Puig està utilitzant els pagesos "per tapar la carència de Mossos d'Esquadra, que a causa de les retallades han vist disminuir el nombre d'efectius i vehicles destinats a patrullar".

Ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "posi fre a la política de tolerància del conseller Puig, perquè que ara és el Govern de la Generalitat qui és responsable del què ha passat i altres desgràcies que poden passar en un futur".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés