Actualitzat 14/05/2009 15:09

II-SP.-Aralar rebutja la impugnació la candidatura Iniciativa Internacionalista i destaca "l'honestedat" de Sastre

BILBAO, 14 maig (EUROPA PRESS) -

Aralar ha rebutjat la decisió adoptada aquesta tarda per l'Advocat i la Fiscalia de l'Estat d'impugnar la candidatura al Parlament Europeu d'Iniciativa Internacionalista, i ha afirmat que una democràcia "no és madura i completa" si "arriba al punt d'il·legalitzar persones tan honestes i amb tantes virtuts culturals com Alfonso Sastre i Doris Benegas".

En un comunicat, el coordinador d'Aralar, Patxi Zabaleta, ha afirmat que la seva formació defensa tots els drets humans i considera que una democràcia "completa i madura" és la que defensa "tots els drets humans".

En paraules de Zabaleta, "la llei de partits suposa un retrocés i minvament de la democràcia i, en conseqüència, les iniciatives de l'Advocat i de la Fiscalia de l'Estat, així com les sentències del Tribunal Suprem, a més de retrògrades, suposen un atac a la democràcia".

"Per defensar el dret a la vida el major actiu és la defensa de tots els drets civils i polítics. I per defensar els drets polítics, la defensa de tots els drets humans, inclòs el dret a la vida", ha afegit.

El líder d'Aralar ha destacat que "una democràcia que arriba al punt d'il·legalitzar persones tan honestes i amb tantes virtuts culturals com Alfonso Sastre i Doris Benegas, no és una democràcia madura i completa".

A més, va mostrar la seva solidaritat, "una i una altra vegada", a les persones que han vist "conculcats els seus drets i també a les persones amenaçades". En aquest sentit, va mostrar la seva solidaritat a Iniciativa Internacionalista i a les persones que formen aquesta llista electoral.

El coordinador d'Aralar ha assenyalat que "en la República francesa, en la República de Sarkozy, tan admirat per Zapatero i altres, Batasuna és un partit legal i es presenta a les eleccions europees". "Qui pot creure que la República francesa està en perill per tenir una llei de partits civilitzada? La llei de partits d'Espanya, i les iniciatives i sentències que la desenvolupen, van en contra de la democràcia, i per tant, no ajuden en el camí cap a la pau", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés