Actualitzat 14/05/2009 15:47

II-SP.- ERC rebutja la impugnació perquè "retalla una vegada" més els drets de part de la ciutadania

MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

El diputat d'ERC Joan Tardà ha expressat avui el seu "rebuig" per la decisió de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat d'impugnar la candidatura al Parlament Europeu d'Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP), perquè, segons la seva opinió, una vegada més s'han retallat els drets d'una part important de la ciutadania.

El Govern ha presentat davant del Tribunal Suprem un escrit d'impugnació de la candidatura presentada per II-SP a les eleccions europees, encapçalada pel dramaturg i excandidat d'HB, EH i ANB Alfonso Sastre, perquè considera que es tracta d'una "successora fraudulenta" de la il·legalitzada Batasuna.

En declaracions a Europa Press, Tardà ha reiterat la condemna "absoluta, total i categòrica" de la llei de partits que, segons la seva opinió, és la causant que ara mateix al País Basc una part "important" dels ciutadans no vegin garantits els seus drets.

"Sempre hem dit el mateix --ha explicat--. Entenem que tots els ciutadans tenen dret a poder expressar democràticament les seves opinions, i això requereix un sistema democràtic que permeti que puguin concórrer lliurement a les eleccions totes les opcions polítiques".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés