Actualitzat 17/12/2013 21:19

Intel·lectuals catalans creen una associació per promoure el federalisme i una reforma constitucional

Presentación de 'Federalistes d'Esquerres'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

Un grup d'intel·lectuals catalans ha presentat aquest dimecres l'associació 'Federalistes d'Esquerres', que advoca per una reforma de la Constitució Espanyola per federalitzar l'Estat i pretén impulsar la "cultura federal" i el debat sobre aquest model polític.

Ho han presentat en un acte a l'Ateneu Barcelonès el catedràtic de Filosofia Contemporània de la Universitat de Barcelona (UB) Manuel Cruz, el jurista Carlos Jiménez Villarejo, la doctora Carme Valls i l'historiador Joaquim Coll, i aquesta tarda l'associació farà el seu primer acte públic amb el debat 'Catalunya-Espanya: Parlem-ne'.

Cruz ha argumentat que no són "ni unionistes, ni neounionistes, ni unionistes light", sinó que simplement pretenen promoure la reflexió sobre el federalisme i demostrar que és possible el diàleg amb la resta de l'Estat, on també interessa la reforma de la Llei Fonamental, ha assegurat.

L'associació marca distàncies amb els partits i assegura que no pretén ser un d'ells ni tampoc un lobby: "No volem ser una assemblea nacional catalana federalista --en al·lusió a l'entitat que presideix Carme Forcadell-- per dir-li als partits el que han de fer i en quina data han de convocar una consulta".

Aquest mateix grup d'intel·lectuals va impulsar l'octubre de l'any passat 'La Crida a la Catalunya Federalista i d'Esquerres' per reivindicar una sortida a la crisi institucional que, segons la seva opinió, es viu a Catalunya, i ara aquesta associació és un pas més per aconseguir els seus objectius.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés