Actualitzat 23/01/2011 18:27

Intenten agredir Joan Laporta en la presentació del seu partit a València

Joan Laporta
GUSTAU NACARINO / REUTERS

Presenta el seu programa entre crits i insults de dirigents de Coalició València i Espanya 2000


VALÈNCIA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, ha expressat el seu desig que aquest partit polític entri a les Corts Valencianes "amb un independentisme tranquil, pacífic i democràtic".

Laporta, en un acte celebrat a l'Hotel Astoria Palace de València per presentar SI en la Comunitat, ha posat èmfasi en la seva aposta per "normalitzar la independència". Sobre aquesta qüestió, ha indicat que "la normalitat és un pas endavant, però és només una fase d'un llarg procés".

El líder independentista ha agraït el "suport" de "centenars de militants de SI al País Valencià". Sobre aquesta qüestió, ha indicat que tenir valencians dins del seu equip "engrandeix la transversalitat" de SI.

"Som al vostre servei. Ens podeu exigir que es faci escoltar la veu de la independència", n'ha subratllat Laporta en dirigir-se als valencians presents a l'acte, però ha demanat "treballar per l'objectiu comú". "Som un partit per fer la independència", ha reiterat.

Joan Laporta ha agraït a l'expresident del Govern José María Aznar que hagi parlat de l'"esgotament del model de les autonomies". En aquest sentit, el líder de SI ha titllat de "frustrant veure com governs catalans no creuen en la consecució d'un estat independent i enreden la ciutadania quan intenten aprofundir en una autonomia que saben de sobres que està esgotada".

A l'acte de presentació de SI a València han participat, a més de Laporta, els diputats del partit a Catalunya, Antoni Strubell, Uriel Bertran i Alfons López Tena, així com els membres del Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN), Nuria Cadenes i Josep Gruia i l'escriptora Isabel-Clara Simó.

Abans de començar l'acte, desenes de persones de grups com Coalició Valenciana, Espanya 2000 i Grup d'Acció Valencianista s'han concentrat a l'encreuament dels carrers De Moratí i Barcelonina amb pancartes, com una en la qual es podia llegir 'Laporta, veste'n a ta casa, fora terroristes del Regne'. Alhora, han cridat consignes com 'Som valencians, mai catalans' i 'Puta Laporta, puta Catalunya'.

Diversos policies han impedit que els manifestants poguessin arribar fins a la plaça Rodrigo Botet, on està ubicat l'Hotel Astoria de València. Tot i això, alguns han aconseguit entrar-hi, i quan ha arribat Joan Laporta l'han insultat i increpat. A més, s'ha escampat una substància lacrimògena a la recepció de l'hotel.

Després d'aquests aldarulls, Joan Laporta ha destacat: "Quan us veig a vosaltres --es referia al públic que li ha donat suport i que l'ha rebut amb una pancarta en la qual es podia llegir 'Benvinguts a València'-- i l'estètica rància --dels manifestants-- sé que sóc del costat dels bons".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés