Actualitzat 02/11/2009 11:07

L'11% dels catalans votaria Laporta si es presentés a les eleccions

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

Un de cada deu catalans (11,7%) votaria El president del FC Barcelona, Joan Barcelona, si es presentés a les eleccions autonòmiques, mentre que un 75,2% no ho faria, segons una enquesta del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop) publicada per 'El Periódico'.

Un 66,7% dels enquestats creuen que Laporta és un bon president del FC Barcelona, mentre que un 21,6% no. Alhora, un 62,2% creu que mentre sigui president del club blaugrana hauria de guardar silenci en temes polítics, per un 31,7% que ho considera lliure d'expressar públicament les seves idees.

Quatre de cada deu enquestats el situen a l'òrbita d'ERC, un 19% en la de CiU i només el 4,7% en la de Reagrupament, escissió d'ERC. Un 36% dels enquestats suspèn Laporta, un 29,3 li concedeix un aprovat, un 18,4 un notable i un 7,8% un excel·lent, cosa que li proporciona una nota mitjana de 4,7.

CONSULTES SOBIRANISTES

Sobre les consultes sobiranistes que s'estan organitzant en desenes d'ajuntaments catalans, un 53% dels catalans es mostra a favor de realitzar-les, tot i que només un 35% votaria a favor en el cas que se celebrés un referèndum per la independència de Catalunya i un 46% en contra, segons una enquesta de l'Institut Noxa que publica 'La Vanguardia'.

La celebració de consultes és abonada majoritàriament per votants d'ERC (86%), CiU (60%) i ICV (58%), mentre que té menor suport entre els de PSC (44%) i PP (20%). Un 50% dels enquestats creu que l'independentisme està creixent, mentre que un 20% considera que està disminuint i un 23% que està igual.

La figura de Laporta també es reflecteix en aquesta enquesta, en què un 67% considera malament o molt malament que faci declaracions polítiques, i un 67% creu que "segur que sí" o "probablement sí" es dediqui a la política una vegada acabi el seu mandat al FC Barcelona.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés