Actualitzat 04/06/2011 14:32

Laporta s'ofereix com frontissa per alligar CiU i ERC en el Parlament i l'Ajuntament

Joan Laporta
EUROPA PRESS

Aposta per votar 'sí' a la investidura de Trias, tot i que no ho ha tancat amb Portabella


BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El líder de DC, Joan Laporta, s'ha ofert a actuar com frontissa de CiU i ERC per crear un front catalanista tant al Parlament com a l'Ajuntament de Barcelona, en servir-se que és alhora diputat autonomista i regidor de la capital catalana.

En una entrevista d'Europa Press, ha apostat perquè a la cambra catalana, la seva predisposició a aprovar els Pressupostos de 2011, serveixi perquè el Govern tingui el suport d'ERC per tirar endavant els comptes i no, el del PP.

"CiU i ERC, si no han d'anar de la mà, com a mínim, sí han d'anar junts en moltes decisions de país. En els pressupostos donaríem una imatge molt bona per al catalanisme polític si demostréssim que els podem aprovar només els partits d'obediència catalana", ha sentenciat.

Amb el més que probable 'sí' de Laporta als comptes, aquestes rebrien 63 vots favorables, de manera que amb una abstenció d'ERC seria suficient per treure-les endavant, ja que la resta dels partits hi sumarien només 62 vots en contra.

Laporta ha advertit nacionalistes i republicans que el seu "moviment és una oportunitat per aprovar els comptes sense la necessitat de pagar cap contrapartida ni als socialistes espanyolistes ni als populars espanyolistes".

"Tinc la sensació que CiU se sent més còmoda amb el PP, i que a ERC això ja li va bé, i això és molt trist", ha remarcat.

L'expresident del FC Barcelona fixa una condició 'sine qua non' per donar el seu vistiplau: que el Govern no es tingui el suport del PP, perquè pel que fa a les retallades socials opina que l'Executiu ha fet un esforç molt lloable perquè no fossin més del 10%.

Laporta valora el paper d'ERC com a partit català amb més trajectòria --acaba de complir 80 anys--, però recalca que la independència passa per la federació nacionalista: "Són el partit amb més independentistes".

TAMBÉ SENSE EL PP

En la mateixa línia, també aposta per donar suport a CiU a l'Ajuntament, pel qual votaria 'sí' a la investidura de Xavier Trias, cosa que encara ha de concretar amb el líder d'UxB, Jordi Portabella.

"Ho hem de parlar més a fons amb en Portabella, però jo no tindria cap problema a votar a favor de la investidura de Trias. És la llista més votada", ha sentenciat Laporta, qui, com al Parlament, fixa com a condició que l'alcaldable de CiU no comti amb el suport del PP per governar.

ESGOTARÀ ELS DOS MANDATS

Laporta ha assegurat que la seva intenció és esgotar tant la legislatura al Parlament com l'Ajuntament de Barcelona, malgrat que a la cambra catalana figura com a diputat no adscrit després d'abandonar SI, la coalició amb la qual es va presentar a les catalanes.

"Tinc una trajectòria que quan assumeixo una responsabilitat m'agrada exercir-la fins al final perquè entenc que tinc un compromís amb els qui m'han votat. La meva voluntat sempre ha estat exercir aquestes responsabilitats des del principi i fins que s'acabin", ha asseverat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés