Actualitzat 06/04/2011 23:43

Mas admet que perilla la sisena hora de classe en els centres públics

Artur Mas, presidente de la Generalitat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que no s'acomiadarà cap dels docents que a dia d'avui treballen a la xarxa pública per les retallades pressupostàries, però ha admès que sí poden tenir efecte en la sisena hora de classe en les escoles públiques.

En el seu discurs institucional pels seus 100 primers dies en el càrrec, ha qüestionat així la continuïtat de la sisena hora en la pública, mesura estrella que va adoptar el primer tripartit de Pasqual Maragall el 2006 i que homologava els centres públics i concertats pel que fa a hores de docència.

En qualsevol cas, els docents que es van contractar es dedicarien ara a altres finalitats com classes de reforç per combatre el fracàs escolar, un altre dels objectius prioritaris del seu Govern.

Mas sí s'ha compromès a mantenir la plantilla de mestres el pròxim curs, tot i que ha admès que cal "posar imaginació" per estalviar costos.

Per aquesta raó, ha reclamat ajuda als docents dels centres públics, garantint que cap d'ells serà acomiadat --sigui funcionari, interí o substitut--, tot i que ha indicat que hauran de treballar més, ja que podria ser que tinguessin més alumnes per classe, perquè en el pròxim curs les aules catalanes acolliran 15.000 estudiants més que aquest any.

Després de recordar que han suprimit la Setmana Blanca i reformat el sistema de matriculació escolar, ha admès que han hagut de congelar, "al seu pesar" molts projectes d'inversió a l'àmbit educatiu i sanitari perquè ha d'afrontar prioritats més urgents.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés