Actualitzat 22/02/2010 13:07

Mas (CiU) no descarta pactar amb el PP a Catalunya perquè "el tripartit no funciona, ho diuen ells mateixos públicament"

MADRID, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de CiU, Artur Mas, no ha descartat avui pactar amb el PP a Catalunya perquè considera que la seva obligació és "assegurar" un canvi de Govern a Catalunya ja que "el tripartit no funciona, ho diem nosaltres i ho diuen ells mateixos públicament" tot i que ha matisat que el seu "objectiu" és arribar a "una majoria forta", alguna cosa que considera que està al seu abast.

"Nosaltres ens hem entès amb partits molt diferents segons les circumstàncies i segons el moment, i també segons qui governi a Espanya, d'un color o d'un altre, la nostra obligació ha estat intentar tirar els temes cap a endavant i per això cal parlar-ne, i si en parles, negocies, i de tant en tant arribes a un pacte, tot i que altres vegades no", ha subratllat.

Mas s'ha expressat així en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press i també ha assegurat que CiU "no pactarà una coalició" amb un altre partit abans que arribin les eleccions perquè el principal és obtenir "una majoria suficient" per governar.

Ha afegit que els votants catalans "saben distingir" entre qui "pot defensar millor" els seus interessos governant Catalunya i "qui prefereixen que estigui al Palau de La Moncloa, ho han demostrat durant 30 anys", votant CiU a Catalunya i el PSOE a les eleccions generals.

"MONTILLA VA UN POC DESPISTAT"

Ha respost al president de la Generalitat, José Montilla, que ha criticat que CiU estigui disposat a pactar amb el PSOE a nivell nacional i no ho faci amb el PSC. "Crec que Montilla va una mica despistat, perquè si no recordo malament, la llei d'educació la va pactar amb CiU perquè no va poder pactar-la en el seu Govern, que és la música comuna dins d'aquest tripartit", ha recalcat.

En relació amb el possible pacte d'Estat sobre el que començarà a negociar-se dijous i que, presumiblement, es farà amb el suport de CiU i ERC al Govern, ha assegurat que el seu objectiu és "treure l'economia espanyola i catalana de la situació en la qual es troba", tot i que "si a més d'això, s'aconsegueix que CiU sigui vista com una formació política propositiva, activa, dinàmica, que ocupa un espai central i interessa la majoria de la gent, encara millor".

Mas no comparteix ni l'opinió del PP, ni la del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero perquè perquè hi hagi un pacte d'Estat "ha d'estar qui ha d'estar" i el PP és el principal partit de l'oposició. Ha afegit que no entén com el PSOE i el PP "no s'han posat a treballar per identificar les bases del pacte".

"És una cosa que nosaltres no podem resoldre, que s'entenguin el PSOE i el PP en matèria d'economia, ho podem intentar, però no podem assegurar que vagin a entendre's perquè no s'entenen en gairebé res, així que no podem fer miracles", ha postil·lat.

Ha apuntat que "el que la gent necessita" és "un full de ruta clara", sense "donar batzegades tota l'estona, com el Govern" i conèixer quin és el camí que s'emprendrà per millorar la situació econòmica que porti "a un futur més prometedor". Ha afegit que desitjaria que succeís a través

d'un pacte d'Estat, però que "si no és possible", es poden arribar a "acords puntuals" sobre temes concrets per arribar a solucions en temes parcials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés