Actualitzat 21/11/2011 18:04

Mas exigeix "altura de mires" a PSC, ERC i PP per aprovar els Pressupostos de 2012

Artur Mas  Y Josep Antoni Duran (Ciu)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estès la mà aquest dilluns a PSC, PP i ERC per aprovar els Pressupostos de 2012 i els ha demanat "altura de mires" per no posar traves i permetre que tirin endavant a causa de la gravetat de la situació econòmica.

En roda de premsa amb el candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, ha defensat que sempre han actuat en aquest sentit, després de recordar que va fer el mateix al seu moment per aprovar els comptes d'aquest any i que el PP va ser l'únic que ho va acollir, mentre que el PSC i ERC ho van rebutjar.

"La gent no està per tonteries i politiqueria de baixa estofa, sinó que vol altura de mires i que els partits entenguin que és moment de sumar esforços", ha assegurat Mas, que ha citat els partits de l'oposició a actuar amb un plus de responsabilitat.

Ha reivindicat així la necessitat que hi hagi grans acords polítics avalats per diferents forces, posant els pressupostos com a exemple: "El PSC i ERC tindran la temptació de deixar-nos sols amb el PP o tindran una mirada més àmplia? I el PP intentarà aprofitar la seva majoria absoluta a Espanya?"

"La situació és delicada i l'economia se'n ressent. O ho veuen, o s'equivocaran greument", ha afegit Mas, que també ha analitzat el resultat de les eleccions generals, en què CiU s'ha imposat per primera vegada a Catalunya amb 16 escons, i ha relegat el PSC a segona força amb 14 diputats.

Després de qualificar d'històric el resultat i presumir del "triplet" electoral -després de guanyar també les municipals i catalanes--, ha admès ser conscient de la responsabilitat que tenen a sobre i que volen gestionar amb energia i fermesa però també amb diàleg i buscant el pacte.

Segons la seva opinió, les eleccions han evidenciat que Catalunya és diferent a la resta de regions i comunitats de l'Estat, mostrant la seva "personalitat pròpia" a l'àmbit cultural, lingüístic, històric, institucional, entre d'altres.

"Catalunya ha volgut subratllar aquest caràcter de país i de nació", ha asseverat Mas, que veu avalada la seva gestió al capdavant de la Generalitat en considerar el resultat electoral un premi a la coherència, rigor i responsabilitat que, segons la seva opinió, han aplicat.

Segons Mas, han mantingut la seva política d'austeritat conscients de la resposta social, però creient que podia tenir un reconeixement per part dels catalans.

També ha reivindicat la coherència nacional de CiU en la defensa de la identitat catalana, la llengua i el pacte fiscal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés