Actualitzat 23/07/2014 15:33

Mas veu un "escàndol" rescatar bancs amb diners públics però diu que no hi ha alternativa

Pleno del Parlament catalán. Artur Mas y Turull
EUROPA PRESS

La CUP lamenta que el "saqueig" de Catalunya Banc hagi quedat impune

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat aquest dimecres que és un "escàndol" que s'hagin rescatat entitats financeres amb milers de milions de diners públics, però ha matisat que fins ara no s'ha demostrat que hi hagi una alternativa millor al que s'ha fet.

"De moment no hi ha un altre sistema que estigui provat que funcioni millor", ha exposat el president davant el ple del Parlament, quan el diputat de la CUP David Fernández s'ha mostrat molt crític amb l'operació per la qual el BBVA ha comprat Catalunya Banc.

Més enllà de l'operació, Fernández ha criticat, en al·lusió a la gestió de Catalunya Banc, "que el saqueig més gran a Catalunya hagi quedat en l'absoluta impunitat", i també s'ha mostrat crític amb els nous propietaris, el BBVA, els quals ha acusat d'operar en paradisos fiscals i col·laborar amb la indústria militar.

El president Mas ha considerat "una llàstima" que Catalunya hagi perdut el sistema de caixes que va tenir en el passat, però ha defensat que l'única que ha sobreviscut, CaixaBank, té una fundació que és la més important d'Europa en actius.

Malgrat que ha argumentat que els organismes de tutela financera són de l'Estat, Mas ha admès que és impossible que hagi quedat liquidat tot el sistema de caixes sense que des de Catalunya no s'hagi tingut cap "responsabilitat" en això.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés