Actualitzat 12/07/2013 00:48

Mascarell i Ernest Maragall defensen una sola llista europea de tots els partits catalanistes

Ernest Maragall (NECat)
EUROPA PRESS

El conseller avisa d'una "cèl·lula" estatal que treballa per desacreditar Mas i la consulta


BARCELONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i l'exconseller d'Educació durant el segon tripartit, Ernest Maragall, han defensat aquest dijous una llista única de tots els partits catalanistes en les pròximes eleccions europees.

Davant de cent assistents a la presentació de la plataforma 'Junts a Europa' a la seu de les institucions europees a Barcelona, Maragall ha dit que les europees són una oportunitat per llançar un missatge als propis catalans, a l'Estat i a Europa que hi ha una clara majoria a Catalunya que aposta per l'autodeterminació.

"Anar junts a les europees és la millor eina per fer imparable la realització d'una consulta d'autodeterminació a què aspirem. És l'hora de posar la unitat al servei de la llibertat", ha afirmat Maragall, que va deixar de militar en el PSC mesos enrere per promoure el partit Nova Esquerra Catalana.

Mascarell, exmilitant del PSC i ara conseller de Cultura independent al Govern de CiU, ha destacat que a Catalunya "li convé" una candidatura unitària, com primer pas a un Estat català que esdevingui el motor de l'Europa del sud.

Una Catalunya independent seria una democràcia avançada i social que tampoc costaria a Europa molts diners, i això obligaria la resta d'Espanya a refundar-se en un context de crisi econòmica i constitucional, ha dit el conseller.

També ha advertit que a l'Estat hi ha una "cèl·lula" que treballa per desacreditar el president de la Generalitat, oposar-se al sobiranisme, obstaculitzar l'autonomia catalana i frustrar una consulta d'autodeterminació.

En l'acte han intervingut una dotzena de persones; entre elles, l'exeurodiputat d'ERC Bernat Joan i el catedràtic d'Història Contemporània Antoni Segura, que ha assegurat que el manteniment de la suspensió cautelar de la Declaració de Sobirania que ha decidit el Tribunal Constitucional (TC) aquest dijous "tanca l'última porta que quedava" oberta.

El politòleg Ferran Requejo ha destacat que una llista unitària a les eleccions europees seria llançar un missatge potent a Europa: "Som un subjecte polític que lluita per al seu reconeixement internacional".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés