Actualitzat 24/03/2010 13:46

Mayor Oreja ratifica les seves acusacions sobre la negociació amb ETA

Ex Ministro Del Interior Y Portavoz Del Grupo Popular En El Parlamento Europeo,
EP

MADRID, 24 març (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Partit Popular al parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, ha ratificat les seves acusacions que el Govern està negociant amb la banda terrorista ETA i ha afirmat que aquest matí ha parlat amb el líder del seu partit, Mariano Rajoy, i que aquest dirà "el que hagi de dir".

En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, Mayor Oreja ha assegurat que la seva opinió no està pronunciada "de cap manera" per danyar al partit i ha recordat que és "important" dir la veritat i "insistir en ella".

Alhora, ha assegurat que en els últims temps "l'únic" que ha fet és dir que hi ha "símptomes, actituds i comunicats de l'esquerra abertzale" que, segons la seva opinió, confirmen una segona part del procés de resolució de conflictes.

"Com els processos de resolució de conflictes estan blindats, si hi ha una primera part, hi haurà una segona part", ha destacat per assenyalar que la "veritat sempre és inoportuna i, al mateix temps necessària". Ha recordat que el Govern va arrencar la passada legislatura amb una negociació política amb ETA sobre l'autodeterminació i buscant una Espanya "irreconeixible".

Així, tot i que ha indicat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero "no busca la destrucció d'Espanya", ha assegurat que sí busca el seu "debilitament" o "una Espanya irreconeixible". "Per tot això introdueix unes reformes estatutàries i negocia políticament amb ETA. Això és el que jo entenc per aliats potencials", ha emfatitzat.

Alhora, ha assegurat que és "evident" que existeixen punts de connexió entre l'executiu central i ETA, de la mateixa manera que "es governa a Catalunya amb el soci de la banda, després de Perpinyà, com és Esquerra Republicana de Catalunya".

Respecte a les contínues detencions d'etarres, ha aclarit que "tu pots detenir molt, però ETA està en un altre projecte" ja que, segons la seva opinió, l'organització el que vol és "entrar en els ajuntaments del País Basc" i jugar allà "el mateix paper" que ha jugat Esquerra Republicana de Catalunya, a través de l'acord de Perpinyà. "ETA vol fer-se present al País Basc a través d'aquest procés, que és la segona part del primer", ha emfatitzat.

Alhora, ha alertat que tot i que "les detencions les aplaudim tots", al mateix temps que es produeixen en el món d'ETA "hi ha un ànim creixent perquè s'està acariciant l'existència d'un projecte polític nou". "El que jo no vull és una ETA legitimada en les institucions basques. Fa la sensació que va a desaparèixer, però tutelant un procés polític, que estarà en funció dels resultats", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés