Actualitzat 27/06/2012 14:27

Montilla reclama al Govern català que desplegui l'Estatut malgrat la sentència del TC

José Montilla (PSC)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, ha reclamat aquest dijous al Govern català que desplegui l'Estatut ja que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) no impedeix que la Generalitat assumeixi noves competències que es preveuen en la norma.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, ha afirmat que, tot i que és "normal" que els governs estiguin preocupats ara per la crisi, hi ha marge també perquè la Generalitat millori l'autogovern amb aquesta llei orgànica.

Ha avalat que l'executiu català negociï un nou sistema de finançament perquè el mateix Estatut permet una revisió cada cinc anys, però ha avisat que si el model s'inspira en el concert econòmic serà "inconstitucional".

Montilla ha afirmat que els models de finançament de País Basc i Navarra són un "privilegi" que no pot reproduir-se a Catalunya, que, tot i això, sí hauria de poder augmentar la seva participació en la recaptació d'impostos.

L'expresident de la Generalitat és partidari de reduir la solidaritat catalana amb altres territoris tot i que "això no soni bé", però ha avisat que la hisenda estatal sempre haurà de tenir un paper a Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés