Actualitzat 15/03/2012 19:55

Montoro veu com una "posa política" la insubmissió fiscal de l'Ajuntament de Girona

El Ministro De Hacienda, Cristóbal Montoro
EUROPA PRESS

MADRID, 15 març (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dijous que la insubmissió fiscal de l'Ajuntament de Girona és una "posa política", ja que a Espanya hi ha una sèrie de lleis que obliguen el pagament d'impostos.

"Aquests termes no em semblen admissibles", ha assenyalat Montoro durant la seva intervenció al 'Fòrum Abc-Deloitte', on ha recordat que els impostos no són una aportació voluntària, sinó part de la llei.

En aquest sentit, el ministre ha afirmat que la insubmissió fiscal és una il·legalitat "perseguible", i ha recordat a l'Ajuntament de Girona que si al final no compleix pot ser penalitzat.

De fet, Montoro s'ha remès a l'actual sistema de finançament autonòmic aprovat pel PSOE amb el vot en contra del PP i ha dit que cal aplicar-ho mentre sigui vigent.

Amb tot, ha lamentat tant l'actitud de l'Ajuntament català com el fet que aquesta "posa política" compti amb l'abstenció de PSOE i CiU: "No estem per a aquest tipus de jocs".

En qualsevol cas, ha recordat que ell forma part d'un Govern que treballa per aconseguir una Espanya d'"integració, convivència i respecte" amb independència d'ideologies i posicions polítiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés