Actualitzat 04/01/2013 13:39

Navarro (PSC) demana anul·lar la privatització d'ATLL i que torni a ser pública

Pere Navarro
EUROPA PRESS

LLEIDA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

El PSC presentarà al Parlament una proposta de resolució en la qual reclamen que s'anul·li la privatització d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) i que la companyia torni a ser pública.

Ho ha anunciat aquest divendres el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en declaracions als periodistes des de Solsona (Lleida), on s'ha reunit amb treballadors de la fàbrica de taulers Tradema, que ha anunciat el seu tancament.

Navarro ha lamentat que el Govern català anunciés aquest dijous que presentarà un recurs "per defensar la seva gestió" en la privatització de ATLL.

Segons Navarro, és "incomprensible i escandalós" que un organisme de la pròpia Generalitat, l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), hagi indicat que la venda d'ATLL a Acciona aquest desembre no s'ha fet bé.

El socialista ha recordat que, al seu moment, el PSC va rebutjar la privatització d'ATLL i ha considerat que operacions d'aquest tipus "haurien d'haver-se fet amb total transparència, que no l'hi ha hagut" en aquest cas.

"Ara resulta que com les coses no s'han fet bé, la Generalitat s'autoimpugna un concurs i això és molt sorprenent", ha lamentat Navarro, que ha instat el Govern a donar explicacions.

En la proposta de resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press el PSC argumenta que l'OARCC considera que en el procés d'adjudicació d'ATLL a Acciona, s'ha vulnerat "el principi d'igualtat i transparència de la llei de contractes del sector públic".

A més, el partit indica que segons la seva opinió, la titularitat del servei de subministrament d'aigües a la Regió Metropolitana de Barcelona "ha de seguir en mans publiques".

Ha recordat que mesos enrere, el consell d'administració de l'ATLL va acordar incrementar el preu de l'aigua, cosa que "significava l'equilibri del compte d'explotació de l'empresa pública".

L'aigua és un bé de titularitat pública "per llei", han indicat els socialistes, que també han recordat que segons la Directiva marc de l'aigua de les institucions europees, l'aigua no és un ben comercial, sinó un patrimoni a protegir.

"L'aigua és un dret de les persones i com a tal correspon als poders públics vetllar per la seva conservació i garantir el seu accés", i per això el seu subministrament continuï en mans públiques.

SOLSONÈS

Navarro ha visitat aquest divendres Solsona, on s'ha reunit amb representants de la factoria de taulers Tradema, que ha anunciat un ERO d'extinció i el seu propietari, el grup portuguès Sonae, traslladarà la seva producció a la planta que té a Linares (Jaén).

Amb aquest tancament, "hi ha més de 140 persones amb risc de quedar-se en atur" i també afectaria 160 llocs de treball indirectes, en total 300 persones en una comarca on habiten 13.700 persones.

Davant d'aquesta situació, Navarro ha instat el Govern català a que "desenvolupi un pla de reinversions" a la comarca del Solsonès i estimuli activitats econòmiques com l'aprofitament de la massa forestal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés