Actualitzat 17/03/2011 20:52

La nova bocana del port es transformarà sense el suport d'ICV-EUiA ni ERC

Puerto de Barcelona
APB

BARCELONA, 17 març (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament la transformació de la nova bocana del port, situada a l'àmbit de l'hotel Vela, i la del Moll de Pescadors per obrir-lo a la ciutadania, han informat a Europa Press fonts municipals.

S'ha aprovat en l'última comissió d'Urbanisme, Infraestructures i Habitatge del mandat sense donar-li suport ICV-EUiA --soci del PSC en el Govern municipal-- ni d'ERC, que havia format amb ells un tripartit però aquest mandat s'ha quedat a l'oposició.

La comissió ha aprovat una segona modificació puntual del pla especial de la nova bocana, que abraça 155.877 metres quadrats i preveu 99.414 de sostre, i que finança el port i que generi la comercialització dels espais.

En aquest àmbit s'inclou l'hotel, una àrea amb l'espai d'investigació de la Fundació Pasqual Maragall i la seu de l'empresa de moda Desigual, la clínica concertada Barceloneta, i una zona comercial, d'oficines i restauració, tot i que sense oci nocturn.

S'ha reduït l'edificabilitat en un 25%, fet que s'aconsegueix sense demolir alguns dels edificis actuals que mantenen la imatge marinera, i es generarà un circuit per a vianants al voltant de la nova marina esportiva.

El segon tinent d'alcalde i líder municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ja havia argumentat que s'oposa al pla perquè suposa "la privatització del litoral", de manera que també s'havien oposat a l'operació del World Trade Center, al Maremàgnum i del mateix hotel Vela, també rebutjat pels veïns.

ERC s'hi ha oposat perquè la nova bocana manté "el model caduc" ja demostrat amb el Maremàgnum i el Port Olímpic, i crea una zona d'oci quan el barri de la Barceloneta té encara molts reptes pendents, han afirmat a Europa Press fonts dels republicans.

La transformació del Moll de Pescadors, que han avalat tots els grups excepte ERC, que s'ha abstingut, suposarà demolir la fàbrica de gel i la llotja de pescadors per concentrar-los en un nou edifici, que inclourà un restaurant.

A més, es crearà una passarel·la per veure aquestes activitats sense molestar i arribar fins a la Torre del Rellotge (1772), que va funcionar com a far fins a meitat del segle XIX, tot i que no se'n podrà visitar l'interior.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés