Actualitzat 17/12/2013 20:48

Ortega demana una gran participació a la cadena de la Diada hi vagi o no la Generalitat

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat aquest diumenge que l'Executiu dóna mostres diàries del seu suport al 'dret a decidir' i a la cadena humana per la independència de l'11 de setembre, per a la que ha demanat una gran participació, hi vagin o no membres de l'Executiu.

Ortega (UDC) ha respost així a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que aquest dissabte va demanar més implicació del Govern català en aquesta iniciativa, i ho ha fet en declaracions als mitjans durant una visita al Concurs Internacional del Pastor Català de Castellar de N'Hug (Barcelona).

"Està demostrat el suport --del Govern--, amb la seva presència o no. L'important és que hi hagi una gran participació, que també serà el més important quan es faci la consulta: que hi hagi una desbordant participació que faci inqüestionable el resultat", ha afirmat.

Ortega també ha sostingut que en la cadena hi caben totes les sensibilitats, tot i tenir un lema netament independentista.

PRESSUPOSTOS

Segons Ortega, durant l'estiu totes les Conselleries han estat fent números sobre la pròrroga pressupostària i pensant en els comptes del 2014.

"El Govern de la Generalitat no farà mai uns pressupostos que posin en perill l'Estat del Benestar. Per això la batalla del 2014 està centrada en els ingressos", ha dit.

Sobre la carta que Mas va enviar a Rajoy demanant-li que autoritzés la consulta, la vicepresidenta ha dit estar més preocupada pel contingut de la resposta que per quan arribarà, i ha insistit en el seu desig que el cap de l'Executiu espanyol acabi per autoritzar-la.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés