Actualitzat 26/07/2014 18:50

Pérez Tapias es reuneix amb l'equip de Pedro Sánchez per parlar de la presència d'Izquierda Socialista

José Antonio Pérez Tapias
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 26 Jul. (EUROPA PRESS) -

   L'ex candidat d'Izquierda Socialista a la Secretaria General del PSOE, José Antonio Pérez Tapias, s'ha reunit amb l'equip del nou líder dels socialistes, Pedro Sánchez, per parlar de la presència del seu corrent intern en els òrgans federals del partit.

   Segons ha explicat als periodistes el professor de la Universitat de Granada, fins ara no se li ha fet "cap oferta" perquè formi part de l'executiva Federal. "Jo no ho he pactat", ha respost quan se li ha preguntat si ja s'ha arribat a un acord per a què entri a formar part d'aquest òrgan.

   Pérez Tapias ha indicat que a la reunió mantinguda amb l'anunciat nou secretari d'Organització, César Luena, i el diputat Antonio Hernando s'ha parlat del Comitè Federal del PSOE, "el màxim òrgan de deliberació i decisió del partit". Segons ha confessat, precisament al comitè Federal és on estan "bona part dels seus objectius" i després ja es parlarà "d'altres qüestions", com la seva presència en l'executiva Federal.

   L'ex candidat a les primàries als militants ha reconegut que la seva intenció era parlar "amb cert assossec" de la conformació de l'executiva, i ha reconegut que a aquestes altures ja no està segur si hi ha aquest temps d'assossec.

   Per formar part d'aquest òrgan, ha explicat que les seves exigències s'articularien al voltant de les que han estat les seves exigències durant la campanya, com l'estructura de les primàries, la modificació de l'article 135 de la Constitució que garanteix l'estabilitat pressupostària o assumptes com el model federal del país.

   "Si parlem d'aquestes qüestions, pot ser --ha respost preguntat per si de cas acceptaria formar part de l'executiva--. No és qüestió de llocs que ocupin només persones, sinó de persones que anirien amb una posició política determinada i ens interessa saber quin encaix tenen aquesta posició política en l'executiva que es configuri".

   Fins ara, entre els noms que han transcendit de la nova executiva Federal no hi ha cap membre d'Izquierda Socialista. Abans que comencés, Pérez Tapias ha qüestionat que el congrés sigui d'integració. "Al Congrés del PSOE: d'integració?", ha escrit al seu compte de Twitter.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés