Actualitzat 23/07/2014 13:12

Portabella avisa que l'Ajuntament vol acabar amb el Parc de l'Oreneta i el Marquès de Sentmenat

El presidente de Unitat per Barcelona (UpB), Jordi Portabella
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El president d'Unitat per Barcelona (UpB), Jordi Portabella, ha alertat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona vol "eliminar" el Parc de l'Oreneta i el del Marquès de Sentmenat com a espais naturals de transició a Collserola, declarat parc natural el 2010.

En roda de premsa, Portabella ha dit que el consistori va proposar un conjunt de documents, a través d'un grup de redacció amb diverses institucions, en els quals demanava retirar aquests dos llocs, considerats Espais de Regulació Especial (ERO) per ser una transició entre el parc i la ciutat.

Ha lamentat aquest posicionament del govern de Xavier Trias, ja que aquests ERO faciliten la connexió natural de l'urbs amb el parc: "Collserola ha de tenir una influència del verd a la ciutat i no al revés".

Segons el republicà, l'Ajuntament també pretén ampliar l'ERO de Can Masdeu, tot i que en aquest cas, la ciutat guanyaria terreny a la naturalesa, per la qual cosa ha instat el consistori a modificar aquestes propostes.

UpB ha proposat l'aprovació en el plenari d'aquest divendres d'una declaració institucional per donar suport a la campanya 'Ara és hora' que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han organitzat per a l'11 de setembre, i que consistirà a omplir la Gran Via i l'avinguda Diagonal de manifestants a favor de la consulta, formant una 'V'.

A FAVOR DEL DRET A DECIDIR

Portabella considera que aquesta mobilització reflecteix "el sentir dels catalans i dels barcelonins", i la declaració busca mantenir el compromís de Barcelona a favor del dret a decidir, per la qual cosa ha instat el PSC a sumar-se al seu text.

La declaració defensa contribuir que l'organització sigui "un èxit i es pugui portar a terme sense problemes i amb les condicions de seguretat necessàries", com succeeix amb altres activitats.

Al plenari, UpB també instarà el govern municipal a declarar la seva informació fiscal i els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya per "donar-li importància".

A més presentarà un prec perquè l'Ajuntament reforci amb la finalitat d'estalviar durant el curs el programa 'Èxit 1' destinat a alumnes que necessiten més acompanyament escolar, ja que el pla que s'aplica a l'estiu és "el doble de car".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés