Actualitzat 30/07/2012 15:26

El PP constata la deriva independentista de CiU i replantejarà el seu suport parlamentari

Portavoz Adjunto Del PP En Catalunya, Santi Rodríguez
PP

Creu que CiU utilitza el pacte fiscal com "cortina de fum" per tapar incompetència i corrupció


BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, ha constatat aquest dilluns la deriva independentista de CiU després de l'aprovació de la proposta catalana del pacte fiscal i ha assegurat que el seu partit debatrà amb vista a setembre el futur dels seus suports parlamentaris.

En roda de premsa, ha puntualitzat que aquests suports es replantejaran amb la mirada posada en el debat de política general que es preveu per a finals de setembre i ha alertat CiU que haurà de "valorar molt bé l'escenari que desitja".

"Prendrem nota de tots aquests moviments per part del Govern de CiU i a partir del mes de setembre debatrem sobre qual és el futur dels nostres suports amb vista al futur immediat", ha advertit.

Ha opinat que CiU tenia dues alternatives davant del debat del pacte fiscal: el sentit comú juntament amb PP i PSC, que els garantia un 90% del suport al Congrés, o l'"arravatament independentista", que és la via que segons ell han adoptat.

Ha lamentat el pacte que CiU ha arribat amb ERC i ICV-EUiA, un "nou tripartit", que no és un acord per a un nou pacte fiscal sinó, segons la seva opinió, per a un concert econòmic inviable.

"El PP durant aquest any i mig de legislatura ha intentat conduir CiU i el seu govern pel camí del sentit comú, però la cabra tira a la muntanya, i en aquest cas CiU s'ha decantat per la via del concert econòmic, la via de l'arravatament independentista", ha indicat.

PROPOSTA DEL PP

Rodríguez ha recordat que el PP català és partidari que hi hagi un nou pacte fiscal per a Catalunya "en el marc just i adequat", una vegada venci l'actual sistema el 2014, i de negociar un nou model que prevegi una solidaritat finalista i més equilibri entre els impostos que es paguen i els serveis prestats.

Ha opinat que CiU utilitza el pacte fiscal "com una cortina de fum per justificar-ho absolutament tot, per tapar absolutament tot, per exemple la incompetència del Govern català per donar solucions als problemes dels catalans davant de la crisi".

Segons la seva opinió, els convergents també utilitzen el pacte fiscal per "tapar casos de corrupció" com el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música i el seu expresident Fèlix Millet, o la presumpta vinculació del secretari general de CDC, Oriol Pujol, amb una trama que va tractar d'arreglar adjudicacions d'estacions d'ITV.

Alhora, ha lamentat que a la compareixença de divendres a la comissió sobre el cas Palau, Pujol "no ha reconegut res dels dos casos, malgrat que cada dia hi ha més elements que indueixen a sospitar".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés