Actualitzat 14/09/2012 23:42

El primer director dels Mossos demana que una Catalunya independent tingui exèrcit

Miquel Sellarès
CATALUNYA RÀDIO

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

El director del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), i que va ser el primer director general dels Mossos d'Esquadra, Miquel Sellarès, ha demanat que una Catalunya independent tingui exèrcit, després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi manifestat el contrari aquest mateix divendres.

En un comunicat, Sellarès ha argumentat que Catalunya s'integraria en una Europa amb un sistema de seguretat i defensa unificats, per la qual cosa el nou Estat hauria de coresponsabilitzar-se.

"Com podrem explicar a Europa que volem estar però que ens defensin altres, que no assumim cap cost ni risc en defensa?", ha preguntat a Mas, i ha recordat que Catalunya --a diferència de Costa Rica-- no estarà sota el paraigua estatunidenc, sinó en el marc de la defensa europea i fins i tot de l'OTAN.

El qui també va ser director general de Seguretat Ciutadana del primer Govern de la Generalitat de la democràcia ha defensat "estudiar i debatre rigorosament" el futur del model policial i de defensa a desenvolupar durant la transició cap a la independència i quan es construeixin estructures d'Estat.

Per aquesta raó, ha posat a disposició de Mas els experts del CEEC i l'ha convidat a tenir el consell d'altres estudiosos i especialistes catalans per evitar "més patinades" com la d'aquest divendres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés