Actualitzat 17/12/2013 21:22

El PSOE culpa al PP de "fomentar durant anys la catalanofòbia"

Elena Valenciano en Ferraz
EUROPA PRESS

MADRID, 28 set. (EUROPA PRESS) -

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha demanat prudència a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, a l'entendre que aquest partit "ha fomentat durant els últims anys la catalanofòbia i ha sembrat discòrdies contra Catalunya recollint firmes contra l'Estatut o posant anuncis contra el català".

Així, Valenciano ha reprotxat a Cospedal haver acusat al PSOE d'estar fomentant que Catalunya se separi d'Espanya: "És la inacció del Govern Espanyol i del PP i del seu president el que està sotmetent a tensions mai abans assolides, la relació de Catalunya i Espanya", ha defensat.

La dirigent socialista ha instat a Cospedal a "reflexionar abans de llançar-se alegrement a fer declaracions sense fonament", i a utilitzar tota la seva energia a resoldre la situació creada, canalitzant a través de les institucions les demandes de Catalunya i la necessitat de millorar l'Estat de les Autonomies, com vénen fent el PSOE i el PSC, ha dit.

Segons Valenciano, el PSOE ha estat l'únic partit que ha posat sobre la taula un document i una proposta que inclou una reforma en sentit federal de la Constitució perquè "Catalunya se senti còmoda amb Espanya, i Espanya amb Catalunya".

"Així es preservarà l'objectiu que volem els socialistes espanyols i que volen els socialistes catalans: que continuem vivint junts", ha postil·lat Valenciano, que ha exigit al PP que es deixi d'estratègies barates per confondre a l'opinió pública, perquè no es parli de les qüestions que interessen a tots, ha resolt.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés