Actualitzat 24/03/2010 17:55

Rajoy diu que s'ha d'escoltar Mayor Oreja

Mariano Rajoy
EP

SANTANDER, 24 març (EUROPA PRESS) -

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha destacat aquest dimecres el "profund coneixement" de l'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja en política antiterrorista i ha dit que "cal escoltar-lo". També ha advertit que denunciarà si Batasuna o alguna "franquícia" participa en les pròximes eleccions municipals basques.

Rajoy s'ha pronunciat així a preguntes dels assistents del fòrum del 'Diario Montañés' a Santander sobre les declaracions en les quals l'exministre d'Interior va alertar sobre l'existència de presumptes negociacions entre el Govern i la banda terrorista ETA.

El líder del PP ha remarcat que ell "escolta" Mayor Oreja, precisament per aquests "coneixements" en la lluita antiterrorista. Rajoy ha recordat que el Govern ja va negociar amb ETA en la passada legislatura i ha precisat que el seu partit li va donar suport després de la seva "rectificació", un suport que continuarà sempre que es "mantingui" aquest canvi en la política contra el terrorisme.

Dit això, ha subratllat que està "pròxim" un "moment molt important", el de les eleccions municipals al País Basc. Sobre aquesta qüestió, Rajoy ha indicat que en els últims comicis, l'executiu "va deixar" que tingués presència ANB. "Espero que en aquestes no es permeti la participació a franquícies" d'aquests partits, ha advertit el líder popular, qui ha insistit que, "si no ho fa i deixa que Batasuna es presenti, ho denunciaré", segons ha manifestat.

El president del PP ha incidit en com de "positiu" ha estat que aquesta formació no estigui al parlament basc, i ha confiat que tampoc ho estigui en els ajuntaments del País Basc, on ha valorat els avenços aconseguits després de l'acord entre populars i socialistes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés