Actualitzat 26/09/2009 20:51

Reagrupament advoca per la declaració unilateral d'independència en el seu congrés constitucional

BARCELONA, 26 set. (EUROPA PRESS) -

Reagrupament.cat, liderada per l'exmembre d'ERC Joan Carretero, advoca per declarar de manera unilateral la independència de Catalunya en el seu congrés constitucional, que es farà el pròxim cap de setmana a Barcelona, al qual estan convidats una seixantena de personalitats que aposten pel sobiranisme, entre les quals hi ha el president del FC Barcelona, Joan Laporta.

Aquesta declaració d'independència s'hauria de produir a través d'una majoria absoluta al Parlament. La proclamació, després, s'hauria de ratificar pels catalans en un referèndum vinculant, sota supervisió internacional.

De fet, aquest ha estat un dels eixos d'aquest antic corrent crític d'ERC durant els últims mesos, que ha fet diversos actes a tot Catalunya per presentar el seu projecte polític.

En la seva ponència política, Reagrupament, que es constituirà com a associació, anuncia que només donarà suport en les eleccions autonòmiques de l'any vinent al partit o coalició que estigui disposat a fer-ho.

La ponència també advoca per una regeneració política a Catalunya. Així, proposa diferents estratègies per combatre la desafecció política. Entre les quals hi ha, un canvi a la llei electoral de Catalunya.

Així, Reagrupament advoca per les llistes obertes, ja que el contrari provoca que els partits "desenvolupin unes estructures molt jerarquitzades i endogàmiques".

A més, reclama la limitació de sou i mandat per als polítics i demana que es faci públic quines empreses i entitats són beneficiàries de contractes, concursos i ajudes de l'Administració Pública.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés