Actualitzat 19/06/2014 10:38

Bono diu que la secessió de Catalunya "només interessa a quatre neuròtics" i demana al Rei que l'eviti

Pau Gasol asiste a la proclamación en el Congreso
EUROPA PRESS

MADRID, 19 juny (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Congrés, José Bono, ha afirmat que la independència de Catalunya "només interessa a quatre neuròtics", "és dolenta" i per aquesta raó ha sol·licitat al futur rei Felip VI en aquesta nova etapa que faci "el que sigui necessari dins de la llei perquè la secessió no es produeixi".

"Seria una ruïna per a Espanya i per a Catalunya, i per tant tots hem de fer un esforç perquè la secessió no es produeixi. Això només els interessa, des del meu punt de vista, a quatre neuròtics. La secessió és dolenta i cal començar a dir-ho amb meridiana claredat", ha subratllat minuts abans d'entrar a l'Hemicicle del Congrés per presenciar l'acte de proclamació.

Segons ell, a Espanya hi ha un problema "molt principal i important" que és Catalunya, amb un govern que amenaça amb la secessió, i a més cada dia d'un manera "més contundent".

ELS CATALANS VOLEN VIURE MILLOR

És més, Bono sosté que hi ha milions de catalans que volen viure "millor", com els andalusos o madrilenys; una situació que segons la seva opinió no vindrà amb la secessió sinó amb la solidaritat d'un bon govern. "Ara tenim coses dolentes, desprestigi de les institucions i de la classe política, que caldrà millorar. Cal començar a dir als catalans de manera amable que la secessió els perjudica obertament", ha insistit el socialista.

Alhora, Bono ha criticat "aquest conte" que han proclamat els catalans als nens que "Espanya roba" perquè, segons ha defensat, els que roben ja es coneixen, fins i tot a Catalunya, i els lladres són els que han determinat els jutges o estan imputats.

"PERÒ QUÈ ROBEN A CATALUNYA?"

"Però què roba un treballador de la Manxa a un de Sabadell? Això cal aclarir-ho de la millor manera possible i cal evitar per tots els mitjans que Catalunya se separi d'Espanya", ha manifestat.

Amb tot això, Bono ha demanat a Felip VI en el seu nou regnat normalitat i transparència, que la inviolabilitat quedi reduïda als actes de govern i que els aforaments es redueixin.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés