Actualitzat 21/03/2011 20:56

(Resum).- L'impost de Successions obre la primera bretxa entre CDC i UDC

Germà Gordó
EP

BARCELONA, 21 març (EUROPA PRESS) -

L'eliminació de l'impost de Successions ha obert la primera bretxa en la relació de CDC i UDC, ja que mentre el Govern ha anunciat que el mantindran a partir del tercer grau, els democratacristians advoquen per complir el programa electoral i eliminar tot el tribut.

En una entrevista a Europa Press, el secretari del Govern, Germà Gordó, va avançar aquest diumenge que la reforma no l'eliminaria totalment i la Generalitat continuaria recaptant uns 120 milions anuals per aquest concepte.

L'anunci de Gordó, a més, va tenir lloc pocs dies després que Duran fos qui avancés que la supressió de Successions serà abans de les eleccions municipals del 22 de maig, fet que va aixecar certes reticències i suspicàcies en el si de la federació, i més concretament dins de CDC.

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha negat aquest dilluns qualsevol ànim de revenja, i s'ha limitat a ressaltar que la seva formació vol complir amb el programa electoral amb el qual CiU es va presentar a les eleccions catalanes, i que preveia la seva desaparició.

"UDC no té intenció d'incomplir el programa electoral de CiU. No hi ha més discussió", ha subratllat Pelegrí, qui no s'ha sortit d'aquest discurs en roda de premsa.

PLUJA DE CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ

Les crítiques també han plogut per part dels partits de l'oposició, començant pel PSC que veu el Govern desorientat en la seva reforma de Successions i ha descartat recolzar-la.

El president del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, i el secretari d'Organització, José Zaragoza, han sostingut que la nova posició del Govern sobre Successions evidència la manca de coratge per "defensar fins al final" les seves propostes electorals, motiu pel qual no variaran la seva posició sobre aquest assumpte.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, qui considera que el Govern tracta de "dissimular la pràctica supressió" de l'impost per semblar que no són tan injustos.

Des de les files d'ERC, el secretari general, Joan Ridao, ha acusat el Govern d'haver creat un "sainet" que demostra, segons la seva opinió, que la reforma del tribut impulsada pel tripartit era la correcta.

D'altra banda, la presidenta del PP, Alicia Sánchez Camacho, ha atribuït el canvi d'opinió de CiU a la demanda del PSC d'ajornar un mínim d'un any la supressió del tribut, fet que demostra que la federació "prefereix pactar uns pressupostos amb aquells que van provocar la gran crisi, el major deute i el major atur de la història de Catalunya".

El diputat de C's i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Cañas, ha censurat les informacions contradictòries que, en opinió seva, l'Executiu català transmet sobre la supressió de l'Impost de Successions, així com el secretari general de SI, Uriel Bertran, qui ha recalcat "improvització" en l'acció del Govern.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés