Actualitzat 18/07/2011 20:04

Ros advoca per negociar amb el PSOE la "veu pròpia" del PSC a Madrid per evitar la ruptura

El Alcalde De Lleida, Àngel Ros, En La Cámara De Comercio De Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha advocat aquest dilluns perquè el PSC negociï amb el PSOE com articular la seva "veu pròpia" a les Corts per evitar que es produeixi una ruptura del socialisme a Catalunya.

En declaracions als periodistes abans de participar en un dinar col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, ha subratllat la importància de mantenir unit el projecte socialista a Catalunya.

Per aquesta raó, Ros s'ha mostrat obert a postergar la seva aposta d'un grup propi del PSC a les Corts per més endavant si així s'evita un debat aferrissat que pugui fracturar els socialistes.

Malgrat reivindicar la seva aposta pel grup propi, ha reconegut que la decisió sobre com s'ha d'articular "la veu pròpia" del PSC s'ha de prendre negociant amb el PSOE, i ha situat entre les diferents possibilitats la creació d'un subgrup dins el grup socialista i la llibertat de vot dels diputats catalans en aquells aspectes que afectin directament Catalunya.

Tot i que el nom d'Àngel Ros apareix a totes les quinieles com a candidat a assumir la primera secretaria del PSC després del congrés que se celebrarà a la tardor, ha assegurat que "ara és moment de debatre idees", i ha deixat en funció del rumb ideològic que prengui el partit la possibilitat de postular-se per a liderar la formació.

Ros, que ha afirmat que si assumeix qualsevol càrrec en la direcció del PSC "en cap cas" abandonaria l'Ajuntament de Lleida, ha apostat perquè els socialistes catalans pugnin amb CiU per recuperar la centralitat política i es converteixin en l'eix del catalanisme progressista.

CANVIS A LA LLEI ÒMNIBUS

El dirigent socialista ha celebrat l'acord tancat aquest dilluns entre PSC i CiU per negociar la llei òmnibus, i s'ha mostrat convençut que la col·laboració dels dos grans partits catalans servirà per millorar aquells aspectes positius del projecte, i modificar els més negatius.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés