Actualitzat 05/03/2010 17:26

Rosa Díez pronuncia la seva conferència a la UAB malgrat el boicot de cent independentistes

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 5 març (EUROPA PRESS) -

La líder d'UPiD, Rosa Díez, ha aconseguit avui pronunciar la conferència prevista a la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) malgrat l'intent de boicot d'un centenar d'independentistes.

La conferència estava prevista a les 12.15 hores amb el títol 'Una alternativa per a Catalunya', però la protesta del grup a la sala d'actes ha impedit que parlés a la sala elegida.

El grup ha entrat a la sala després de forcejar a la porta amb els quatre vigilants de seguretat privada que hi havia, i, després de diverses empentes i una petita allau, han accedit dins al crit de 'Rosa Díez, fora de la UAB' i consignes a favor de la independència de Catalunya.

Envoltada de guardaespatlles i seguretat privada, Díez ha intentat entrar a la sala 30 minuts després de l'hora prevista per a la conferència, però, després d'uns instants de tensió entre els partidaris de Díez i els independentistes, amb algun intercanvi de cops inclòs, el degà de la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB, Salvador Cardús, ha pujat a una taula per anunciar el desallotjament de la sala i la suspensió de l'acte.

"Ens agradaria garantir l'exercici de la llibertat d'expressió. Aquest deganat lamenta de manera profunda no poder garantir-lo. Sentint-ho molt, però per raons de seguretat, ens veiem obligats a evacuar la sala", ha dit Cardús.

Díez s'ha desplaçat, acompanyada dels membres de seguretat i alguns seguidors, fins a una altra aula, i ha aconseguit entrar per pronunciar la conferència davant d'un reduït grup de persones, mentre que els membres de seguretat han esperat a la porta de l'aula per evitar l'entrada dels independentistes, que han llançat pintura vermella amb la qual han tacat a Cardús, entre d'altres.

Després de la conferència, Díez ha sortit de l'aula envoltada de guardaespatlles, i, davant d'una pluja de papers i objectes llançats per una trentena de joves, ha aconseguit sortir de l'edifici per dirigir-se al seu vehicle. Una vegada a dins, el grup ha continuat llançant objectes de plàstic i alguna pedra al cotxe, que ha arrencat a tota velocitat.

En declaracions a Europa Press, ha dit, en el recorregut cap al cotxe que l'esperava, que estava satisfeta per "haver pronunciat la conferència", i ha assenyalat que havia anat a la UAB perquè a "Espanya hi ha una democràcia i llibertat d'expressió", ha afegit.

En el moment d'arrencar el cotxe preparat per emportar-se-la, el vehicle ha tirat a terra una agent de la seguretat privada, tot i que s'ha pogut aixecar.

Diversos estudiants de la UAB que han presenciat els incidents han apuntat a Europa Press que lamentaven el que ha passat per la "mala imatge" que s'havia donat del conjunt d'estudiants de la facultat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés