Actualitzat 23/07/2014 18:15

Sánchez preveu veure's divendres amb Iceta i està pendent de tancar una trobada amb Mas

Pedro Sánchez pide una España federal
EUROPAPRESS

MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El pròxim líder del PSOE, Pedro Sánchez, té previst reunir-se aquest divendres amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, abans de la trobada que mantindrà dilluns amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en què Catalunya ocuparà un paper important, segons han informat fonts pròximes a Sánchez.

A més, segons han indicat aquestes fonts, també està pendent de tancar una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que podria celebrar-se la setmana que ve.

Sánchez i Iceta ja es van veure el cap de setmana passat a Barcelona, fins on es va desplaçar el futur secretari general del PSOE per assistir al congrés del PSC que va escollir la seva nova direcció.

En la seva intervenció en aquest conclave, el successor d'Alfredo Pérez Rubalcaba va defensar la proposta de reforma federal per la qual els socialistes creuen que passa la solució a la crisi sobiranista i va apressar Mas i a Rajoy a iniciar aquest procés i deixar-se de "retrets".

Els dos dirigents socialistes tindran ocasió de tornar a parlar d'aquest assumpte durant la trobada de divendres. Els dos nous líders del PSOE i el PSC han assumit la via federalista com a sortida a la crisi que defensaven Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro.

Aquesta serà la posició que defensarà Sánchez a la primera reunió amb Rajoy, dilluns que ve a la tarda. Segons ha explicat aquest dimecres, acudirà a aquesta primera presa de contacte amb el cap de l'Executiu amb la voluntat de ser un interlocutor "segur, lleial i confiable", però amb el convenciment que "el temps de l'immobilisme s'ha acabat".

La trobada de Sánchez i Rajoy tindrà lloc dos dies abans que el cap de l'Executiu rebi a La Moncloa el president de la Generalitat, Artur Mas. Segons han indicat fonts pròximes al futur líder del PSOE, Sánchez es podria reunir la setmana que ve amb el cap de l'Executiu català.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés