Publicat 23/04/2014 18:11

Ximo Puig veu a Catalunya "fonamental per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya"

Ximo Puig con Pere Navarro en Cataluña
PSPV

BARCELONA/VALÈNCIA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimecres que "Catalunya és fonamental per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya" i ha destacat que valencians i catalans tenen moltes coses en comú i volen mantenir-les.

Ximo Puig ha mantingut una trobada aquest dimecres amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a qui ha acompanyat en la firma de llibres que el dirigent català ha protagonitzat a Barcelona amb motiu de la celebració de Sant Jordi, i on ha mostrat el seu suport "en la seva posició federal, que ajuda a unir els pobles d'Espanya", segons ha informat el PSPV en un comunicat.

Així, ha remarcat que "aquesta posició és la que interessa a la Comunitat Valenciana, lluny de la ruptura i la confrontació".

De la mateixa manera, ha posat èmfasi que Catalunya "és el principal client dels valencians", ja que és la comunitat autònoma de la qual més importen i a la qual més exporten, i ha assenyalat que necessiten tenir una bona relació amb ells.

Puig ha subratllat també que valencians i catalans tenen moltes coses en comú i volen mantenir-les, "però això ha de fer-se des de la justícia, la igualtat i la cohesió, des de l'acord i la convivència".

Al mateix temps, el líder dels socialistes valencians ha ressaltat que ha viatjat a Barcelona a seguir parlant de finançament, perquè han de "continuar buscant aliances per tenir un pes polític clar i determinant que permeti exigir-li a Rajoy un millor model de finançament per a la Comunitat Valenciana".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés