Actualitzat 05/04/2009 13:55

Saura diu que l'oposició i TV3 "estan danyant" la imatge dels Mossos

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals i president d'ICV, Joan Saura, ha assegurat avui que l'oposició i la televisió pública TV3 "estan danyant" la imatge dels Mossos d'Esquadra. "La repetició excessiva de les imatges" dels incidents de les manifestacions contra el Pla Bolonya i "l'intent de l'oposició de magnificar els fets han danyat els Mossos", ha afegit.

En una entrevista a 'El Periódico' recollida per Europa Press, ha assegurat que "la dreta està instrumentalitzant els Mossos com a arma contra el Govern, i això fa molt de mal a la policia", com, segons ell, ho fan les imatges de les càrregues "repetides tantes vegades i durant tants dies que qualsevol diria que a Catalunya cada dia" n'hi han.

Saura ha remarcat que "una cosa és que hi hagi hagut algun error a l'operatiu policial, pot passar i passa a tot arreu", però una altra és "voler fer veure que els errors són la tònica diària dels Mossos".

El conseller ha assegurat que ha sol·licitat un informe sobre el tractament que TV3 ha fet d'aquest tema "perquè no és la primera vegada que succeeix", i ha citat, com a exemple, les imatges de la comissaria de les Corts que van gravar presumptes maltractaments i que "van ser repetides infinitat d'ocasions".

Ha lamentat que en les informacions no es passin "les imatges dels grups que tiraven pedres, claus o cadires". Ha assegurat que "hi ha hagut molt poca condemna social, fins i tot condescendència, amb aquests grups violents minoritaris".

Joan Saura ha dit que "una mica de tot" el que ha fet el capdavant d'Interior "no estarà bé", però ha remarcat que ha estat el primer conseller que ha donat explicacions al Parlament per unes càrregues policials. "Em considero un conseller que està fent allò que creu que ha de fer", ha subratllat.

El titular d'Interior ha afirmat que "no" s'ha sentit només aquests dies i que ha rebut el suport "claríssim" del PSC i "una manifestació de suport" d'ERC, i ha tornat a criticar l'actitud "inacceptable" de CiU en sostenir que ICV no està legitimada per dirigir Interior.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés