Actualitzat 29/05/2012 17:29

La sindicatura va detectar el 2006 irregularitats en la gestió d'un diputat de CiU

El Diputado De Ciu Xavier Crespo
PARLAMENT

Xavier Crespo al·lega que és un cas "tancat" i que el Tribunal de Comptes el va exculpar


BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va detectar el 2006 irregularitats en diverses operacions efectuades entre la societat Centres Mèdics Selva Maresme S.L. (CMSM) i el llavors alcalde de Lloret de Mar (Girona) i ara diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo.

Així es desprèn d'un informe de l'òrgan fiscalitzador de la Generalitat, tot i que una acta de la sindicatura del 23 de novembre del 2006 --a la qual ha tingut accés 'El País' i que recull Europa Press-- va deixar sense efectes l'encàrrec efectuat un any abans per fer l'informe.

L'informe no va veure la llum perquè la sindicatura va aprovar el 2006, amb l'únic vot particular del síndic Agustí Colom, deixar sense efectes l'acord que havien contret un any abans per encarregar l'informe.

El vot particular de Colom lamentava que la decisió de la sindicatura constituïa, segons la seva opinió, una peculiaritat en els procediments de l'òrgan i no era la seva "forma pròpia d'actuar".

Segons figura en el vot particular de Colom, l'informe certificava l'existència de "diverses irregularitats" que podien derivar en responsabilitats comptables, administratives i fiscals en operacions efectuades per Centres Mèdics Selva Maresme.

L'informe havia detectat despeses sense justificar de CMSM per valor de 334.000 euros, en part pagades a Crespo i a la seva dona, Guadalupe Oliva; tots dos, metges.

ALTRES IRREGULARITATS

A banda d'irregularitats en pagaments a Crespo i Oliva, l'informe també alertava que la societat havia presentat comptes al registre mercantil que no incloïen determinades operacions realitzades per l'entitat, i pagaments per prestacions de serveis professionals que no acreditaven la documentació suficient.

Els treballs de la Sindicatura, que fins ara no han vist la llum, van començar arran d'un informe enviat per l'Interventor General de la Generalitat, i finalment la Sindicatura ha decidit enviar l'informe de l'interventor al Tribunal de Comptes.

ARGUMENTS DE CRESPO

En declaracions a Europa Press, Crespo ha donat el cas per "tancat" i ha recordat que la seva actuació té un doble aval: primer la Sindicatura va desestimar l'informe i després el Tribunal de Comptes va fallar a favor seu argumentant que no havien existit irregularitats.

Crespo ha lamentat que el cas hagi tornat a llum per simples "ganes de fer mal", i ha sentenciat que si a ell i la seva dona se'ls ha vinculat a activitats del sector sanitari és pels molts anys que han exercit com a metges.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va elegir el gener del 2011 Crespo per ocupar la secretaria de Seguretat i aquest va semblar que deixaria el seu acte de diputat, però un mes més tard es va desdir, va renunciar al càrrec i va mantenir la seva acta al Parlament.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés