Actualitzat 03/03/2011 21:56

Sortu afirma que rebutja tota mena de violència, inclosa la d'ETA, però també els "maltractaments i la tortura"

RDP de presentación de Sortu
VINCENT WEST / REUTERS

BILBAO, 3 març (EUROPA PRESS) -

Sortu ha insistit aquest dijous que, tal com assenyalen els seus Estatuts i ha estat reiterat pels seus promotors, rebutja tota mena de violència, inclosa la d'ETA, i ha mostrat el seu compromís al "reconeixement i reparació de totes les víctimes, així com en la superació de les conseqüències de tota violència".

"Entre aquestes també es troben els actes de violència al carrer, els maltractaments i la tortura", ha precisat, per asseverar que "en absolut és retòric i instrumental el rebuig expressat, sinó nítid, ferm i real".

En un comunicat, la formació abertzale ha fet referència a totes les persones que els apel·len a una posició "coherent" amb els seus pronunciaments i criteris, i ha dit que "el dia que Sortu sigui una organització legal, assumirà sense cap gènere de dubtes la responsabilitat per gestionar de manera ferma i coherent" tots els principis i compromisos establerts en aquesta formació.

Per aquesta raó, ha manifestat que no li sembla "correcte" que se li exigeixi a una organització, "que no existeix legalment com a tal, posicionaments davant de fets d'aquesta o una altra naturalesa política". "Aquesta no és una actitud esquiva, sinó lògica en el procés jurídic que estem immersos", ha indicat.

D'altra banda, ha denunciat que la decisió de l'Advocacia de l'Estat de sol·licitar la no inscripció d'aquesta formació en el Registre de Partits, està fonamentada en una "decisió política, que nega els drets democràtics elementals que assisteixen als ciutadans i ciutadanes de qualsevol Estat de dret".

Aquesta "decisió política", segons ha indicat, ve acompanyada de les detencions de quatre persones acusades de ser membres d'ETA. "Resulta almenys curiós que els qui han apel·lat a la nostra il·legalització, els qui ens volen castigar al silenci polític, són els que ens exigeixen pronunciaments públics davant d'aquests fets i pretenguin utilitzar el nostre silenci com element probatori per a una hipotètica il·legalització, pressionant l'àmbit judicial", ha destacat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés