Actualitzat 05/03/2010 17:57

Toros.- Múrcia comença els tràmits per declarar Bé d'Interès Cultural la festa

MÚRCIA, 5 març (EUROPA PRESS) -

El Govern de Múrcia ja ha iniciat la tramitació de l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) la festa dels toros com a 'Patrimoni Immaterial', segons ha informat la portaveu de l'executiu regional, María Pedro Reverte, en roda de premsa.

Reverte ha explicat, a preguntes dels periodistes, que Múrcia va sol·licitar, fa unes quantes setmanes, per escrit a diferents òrgans consultius en aquesta matèria que es pronunciessin sobre la possibilitat de declaració de Bé d'Interès Cultural per a les festes dels toros a la Regió.

Concretament, els òrgans consultats són la Universitat de Múrcia i les acadèmies d'Alfonso X i de Belles Arts de la comunitat.

Aquesta iniciativa, ha assenyalat, es va fer a instàncies del Club Taurí de Murcia, que va sol·licitar al Govern regional que la festa dels toros sigui declarada BIC.

L'anunci del Govern murcià se suma així al fet ahir per la Comunitat de Madrid i el d'avui per la Comunitat Valenciana de demanar la declaració de Bé d'Interès Cultural per a la festa dels toros, després que el Parlament de Catalunya estigui debatent prohibir o no els festejos taurins a la seva comunitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés