Actualitzat 28/03/2010 20:07

UPyD critica que el català "estigui per sobre de qualsevol altra circumstància" en la selecció de directors d'institut

PALMA DE MALLORCA, 28 març (EUROPA PRESS) -

Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) ha criticat avui que la situació del català "estigui per sobre de qualsevol altra circumstància" en la selecció dels directors d'institut en els centres públics de les illes.

Segons ha entès en un comunicat, la primera conseqüència d'això serà un augment a la llista de centres educatius en els que no hi ha aspirants a exercir com a director. "En eliminar 12 sol·licitants per aquest motiu s'agreuja el problema, ja que se sumen a la llista de 36 centres en els quals ningú s'hi ha presentat, dels 118 que han de renovar aquest any la seva junta directiva".

UPyD ha acusat el Govern de convertir el món educatiu en un "gueto monolingüe en contra del marc legal nacional" i ha proposat que la titulació de nivell C de català sigui un mèrit i no un requisit. Respecte al paper que ha de desenvolupar el director en un centre educatiu, UPyD s'ha mostrat a favor que aquests assumeixin el lideratge en els projectes de centre mitjançant mesures que elevin el nivell dels alumnes.

A més, ha assenyalat que la mateixa posició sobre la llengua seria aplicable en el concurs d'oposicions i ha destacat que són molts els potencials aspirants de qualsevol part d'Espanya que podrien presentar-se a les Balears, fet que redundaria en la pujada de nivell dels docents, segons el partit, però que "queden exclosos" per aquesta raó.

UPyD defensa que l'aprenentatge de la llengua cooficial compti com a mèrit en els cursos de formació dels CEP, una vegada adquirida la plaça. "El localisme imperant al món educatiu balear afavoreix la mediocritat", conclou el partit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés