Actualitzat 28/03/2010 15:12

UPyD preveu entrar al Parlament amb un mínim de tres diputats

BARCELONA, 28 març (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'UPyD a Catalunya, Antonio Robles, ha pronosticat avui que el seu partit obtindrà entre tres i cinc diputats al Parlament després de les eleccions catalanes, en les quals la formació liderada per Rosa Díez participa per primera vegada.

En declaracions a Europa Press, Robles s'ha mostrat convençut que la formació obtindrà representació parlamentària, i ha assegurat que si finalment no aconsegueixen el seu objectiu serà "perquè no s'hauran fet les coses bé".

Dijous passat Díez ja va anunciar en un acte a Barcelona que multiplicarà les seves visites a Catalunya, i està previst que en els pròxims mesos altres membres del Consell de Direcció Nacional del partit es bolquin a la campanya.

L'exdiputat de C's al Parlament ha descartat que UPyD centri el seu programa exclusivament en aspectes identitaris, i ha afirmat que tenen molt a dir sobre política fiscal, educació i la situació del sistema judicial. "No serem només un partit de la llengua", ha tancat.

UPyD ha fixat el seu graner de vots en l'abstenció, tot i que no descarta recollir suports de votants descontents amb el PSC i amb el PP, així com atreure moltes de les persones que en les anteriors eleccions catalanes es van decantar per C's.

CARTA DE PROTESTA

Preguntat per l'escassa presència del partit als baròmetres, Robles ha lamentat que algunes enquestes publicades als últims dies per mitjans de comunicació catalans preguntessin per altres formacions sense representació parlamentària i no incloguessin UPyD.

En els pròxims dies Robles enviarà una carta de protesta a tots els mitjans de comunicació, ja que, segons la seva opinió, no és normal que no preguntin per un partit amb representació en altres institucions i que ja ha dit que es presentarà, "i sí per projectes que encara no estan definits".

El portaveu d'UPyD ha rebutjat l'existència d'un pacte amb Rosa Díez perquè ell encapçali les llistes del partit a les eleccions catalanes, i ha assegurat que mai han parlat d'aquest aspecte. Robles és el favorit per encapçalar la llista del partit a Catalunya, tot i que encara no ha anunciat la seva candidatura a les primàries que s'han de celebrar abans de l'estiu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés