Actualitzat 19/01/2012 11:47

Vidal-Quadras vol neutralitzar els nacionalistes perquè no s'integren en el sistema

Alejo Vidal-Quadras (PP), Vicepresidente Del Parlamento Europeo
Foto: PARLAMENTO EUROPEO

MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

El vicepresident quart del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras (PP), ha reclamat a les forces polítiques que es "neutralitzin políticament i democràticament" els partits nacionalistes perquè aquests no són "integrables" dins del sistema polític a causa de la seva naturalesa "insaciable".

   En una entrevista a Onda Cero Radio recollida per Europa Press, el dirigent dels populars europeus ha assenyalat que és un "plantejament equivocat" creure que es pot pactar amb els nacionalistes perquè són "per definició insaciables".

   "Podem seguir creient que són integrables que cal entendre amb ells aquestes foteses, però no. El que cal fer és neutralitzar-los políticament, democràticament. Encara ara veiem com el president del Govern està molt content quan els nacionalistes li donen suport. Hem de fugir d'aquest esquema mental", ha reclamat.

   En aquest sentit, ha comparat l'expressió "nacionalisme suau" amb "alcoholisme suau" i ha reclamat als polítics que no vegin a aquestes forces com a "aliats contra l'altre gran partit nacional".

   "Aquest independentisme és un instrument per fer pressió però en el fons no és sincer, no passarà mai", ha assegurat.

PLANTEJAMENTS DE ZAPATERO FRÍVOLS I ABSURDS

   Al fil d'això, Vidal-Quadras ha advertit que quan "utilitzes un instrument tan afilat" com el pacte amb els nacionalistes "al final t'acabes tallant".

   "Al final CiU ha acabat sent el que és. Una força separatista, van millor vestits i són més educats que altres forces nacionalistes que són més munteses i més rurals però són el que són. Hem d'assumir aquesta realitat que és desagradable i és incomoda però és així", ha criticat.

   Pel que fa al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, el dirigent europeu ha valorat que "no és difícil" criticar les dues legislatures de l'expresident i s'ha mostrat "sorprès per haver estat vuit anys en mans d'aquest personatge. Amb plantejaments contraproduents, frívols i absurds", ha manifestat.

   Sobre la crisi econòmica, Vidal-Quadras ha proposat per sortir de les dificultats actuals "canviar l'estructura moral, la mentalitat productiva, el sistema productiu".

   "Tot això és el que cal revisar a fons i em temo que no s'ha posat en marxa encara", ha declarat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés