Actualitzat 05/03/2013 19:39

Wert diu que els interessos culturals de Barcelona "estan molt ben atesos" per l'Estat

José Ignacio Wert, ministro de Educación
EUROPA PRESS

MADRID, 5 març (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha afirmat aquest dimarts que els interessos generals de Barcelona "estan atesos i molt ben atesos" en els pressupostos generals de l'Estat destinats a la gestió d'institucions culturals de la ciutat.

Així ho ha destacat en resposta en el Ple del Senat al parlamentari de l'Entesa, Carlos Martí Jufresa, que s'ha interessat per conèixer la raó per la qual el Govern espanyl incompleix allò acordat amb la ciutat de Barcelona, en el marc de la Llei per la qual es regula el Règim Especial del municipi de Barcelona, en relació amb el finançament dels seus equipaments i infraestructures culturals de capitalitat.

En concret, el ministre, tot i que ha destacat que les xifres de dotació pressupostària per a l'àmbit de la cultura no li agraden perquè preferiria que fossin superiors, "cal governar per als interessos generals", i ha subratllat que les dades revelen una reducció pressupostària menor per a Barcelona que per al conjunt nacional.

Per aquesta raó, ha al·legat que no entén les crítiques ja que, per exemple, les xifres apunten que les dotacions per a museus de Barcelona experimenten una reducció del 16 % mentre que per al conjunt estatal arriben fins al 41 %.

Per a la música, una reducció del 35 % per a Barcelona i del 43 % per al conjunt d'Espanya; i finalment en les aportacions al teatre, a Barcelona es redueixen un 31% i en el conjunt nacional un 65%.

Així, ha concretat que el Govern espanyol no incompleix cap obligació, i que el pressupost s'ha reduït des de 2011 perquè, des del punt de vista econòmic, "eren altres moments".

Per aquesta raó, ha recordat que el conveni es va signar el desembre de 2011 amb un govern en funcions i amb unes xifres encara per decidir.

"CULTURA ESTRANGULADA"

Pel seu costat, el senador Martí Jufresa ha assenyalat que la injustícia d'aquests pressupostos és amb Barcelona, "però sobretot amb la cultura", perquè el Govern espanyol retalla totes les partides destinades a cultura.

Segons la seva opinió, la cultura està sent "asfixiada i estrangulada", amb uns pressupostos en caiguda lliure, amb una llei de mecenatge en el congelador i un engany als autors amb la llei intel·lectual.

Per aquesta raó, el senador li ha recomanat al titular de la cartera que "torni a les tertúlies i deixi el ministeri, perquè la cultura i el país ho agrairan", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés