Actualitzat 20/07/2011 19:38

La Catedral de Girona inaugura la vidriera de Sean Scully, l'última de la façana nord

Vidiera De La Catedral De Girona
EUROPA PRESS

GIRONA, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha inaugurat la vidriera de l'últim finestral de la façana nord de la Catedral de la ciutat que seguia tancat des de la construcció del temple, una obra de l'artista irlandès Sean Scully amb motius abstractes i que ha costat més de 433.000 euros, finançats en la seva totalitat pel Ministeri de Cultura.

L'obertura del finestral després de 400 anys posa el punt final a la restauració de la part més deteriorada de l'església, i la vidriera "perpetua l'esperit del temple perquè transmet harmonia amb els colors de la Catedral", segons el bisbe.

L'artista, també present durant la inauguració i benedicció de la vidriera, ha assegurat que tot i no ser de temàtica explícitament religiosa és profundament espiritual, ja que la seva intenció era "renovar l'església i introduir un element contemporani, però que alhora fos espiritual i seguís el ritme del món actual".

Scully ha explicat que li ha costat molt fer aquest projecte ja que al principi va treballar molt sense èxit, fins que un dia va trobar una obra seva de fa quatre dècades que el va inspirar per dissenyar la vidriera: "Al final vaig trobar la solució perfecta, tot i que ha estat dormint 40 anys", ha comentat entre rialles.

"Ha fet un gran treball, és una bona obra per a la Catedral", ha afirmat Pardo, i ha destacat que deixa entrar una simfonia de llum de colors que ajuda tant en la celebració com en la descoberta de la Catedral.

NO HI HA SOLUCIÓ PER A L'ÒRGAN

Amb la finalització de les obres a la façana nord, el que ara queda pendent al temple és la reubicació de l'òrgan, ja que està al mig de la nau central i obstaculitza la vista i la perspectiva d'aquesta.

El bisbe ha admès que encara no tenen cap solució per al problema, ja que hi ha diversos factors que compliquen la presa de desicions: el valor de l'òrgan actual, el cost que suposa moure'l, trobar un lloc per ubicar-lo, i decidir si es manté l'actual o es busca un altre tipus d'òrgan.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés